И САЩ въвеждат автомобилни номера с емоджита

Върмонт може да се превърне в първия американски щат, в който властите ще разрешат използването на автомобилни номера с емоджита – специални идеограми и усмивки, използвани в интернет и в електронните съобщения. Такъв законопроект беше внесен за разглеждане от Ребека Уайт, член на Демократическата партия, съобщава profit.bg.
 
Съгласно документа, шофьорът може да избира измежду 6 символа в допълнение към стандартния номер от цифри и числа. В случай на приемане на закона, Върмонт ще се превърне в първия северноамерикански щат, където е разрешено емоджита да присъства в регистрационните номера на моторните средства.
 
Приблизително преди година беше позволено да се използват емоджита в автомобилните номера на колите, движещи се по уличите на австралийския град Куинсланд. Местните шофьори може да изберат една от пет възможности: смеещо се личице, намигващо, със слънчеви очила, усмихнато личице или пък със сърчица вместо очи. Самият знак обаче е само декоративен и не се записва в официалните документи на регистрационния номер.

Свързани новини

Как да се преборим с есенната депресия

24.09.2020

Поезията на Гергана Николаева в книга

23.09.2020

Майстори на фотографията:Joel Meyerowitz

16.09.2020

Каква зодия сте според маите

01.09.2020

Личностов тест: Изберете дърво

24.08.2020

Коментари