10 полезни сайта, на които да се посветите у дома

Средно човек прекарва почти по два часа дневно в социалните медии, а в създалата се обстановка, сме пред компютъра и цял ден. Замислете се, какво ще постигнете, ако прекарате това време продуктивно, пита obekti.bg? Да речем, да учите нов език? Или да усвоите ново умение? Следват 10 сайта, различни от социалните мрежи, които ще ви направят по-умни и ще подобрят живота ви.
 
Водещите музеи дигитализират своите колекции и правят шедьоврите си достъпни за разглеждане напълно безплатно. 360-градусови обиколки, видео анонси и излъчвания на основните им изложби, както и тематични конференции и специални програми са достъпни напълно безплатно онлайн.
 
Споделяне на умения. Уроците се водят от професионалисти в областта си. Без повече теория. Без празни обещания. Способностите, които те преподават са приложими и полезни.
 
Университетът на хората. Като организация с нестопанска цел, той предлага широк набор от програми за безплатно обучение – от бакалавърски до докторантски курсове.
 
Щом се абонирате за този сайт, той ще ви изпраща петминутни уроци по всякакви предмети по пощата всеки ден. Лесносмилаеми и интересни.
 
Трудна тема ли ви се струват финансите и инвестициите? Независимо дали ги харесваме, или не, финансите засягат всеки акспект от живота ни. Подобрете финансовата си култура с тонове полезна информация, поднесена от специалисти.
 
Този сайт обхваща интересни и малко познати знания, която рядко можете да откриете в социалните медии. Не всички те ще бъдат практични в живота ви, но със сигурност ще ви направят по-креативни и забаввни.
 
Колкото по-бавно четете, толкова по-малко имате шанс да научите в днешния все по-забързан ритъм на живот. Използвайте този инструмент, който ще ви тренира да четете по-бързо и все пак ефективно да подобрите скоростта си на четене.
 
Този сайт предлага множество безплатни курсове, които имат страхотна репутация. Той се спациализира в информационни науки, машинно учене и др.
 
Всеки пише, дори и да не е писател. "Редакторът на Хемингуей" е като безплатен стилистичен съветник, който ще ви покаже какво може да промените, за да подобрите звученето на текста, който сте написали. Някои от често срещаните съвети са да избягвате пасивните форми на глаголите ("Вчера беше проведен конкурс", "Турист е нападнат от диво прасе" и др.) и дългите изречения.
 
Този сайт включва курсове от различни университети по света. В него участват 10 милиона студенти, посещаващи над 1270 курса онлайн.

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024