5 неща, които не ви трябват вкъщи

Всеки иска светъл, просторен и подреден дом. Често обаче дори и малките пространства са достатъчно уютни и свежи, ако се отървете от ненужните вещи, които поради една или друга причина намират място в гардероба, пише profit.bg. Не отлагайте, пролетното почистване е чудесен повод да се отървете от тях, затова започнете с тези пет неща: 
 
1. Дрехите, които вече не ви стават 
В най-пълна сила това важи за гардероба на жените, но има и много суетни мъже, които често обновяват гардероба си, но не се отказват от старите, отдавна забравени панталони и ризи. Отделете половин час да прегледате дрехите и изхвърлете всичко, което вече не ви става, смятате за демоде или не сте обличали в последните две години. 
 
2. Предмети, които не харесвате, дори да са подарък 
Безсмислено е да държите вкъщи сувенири и предмети, които не харесвате, не помните кога, от кого и по какъв повод са ви били подарени. Просто намерете начин се разделите с тях. 
 
3. Стари списания, брошури и календари 
Във всеки дом има солидно количество хартиени материали, които отдавна са изгубили своята актуалност, но все още намират място в интериора. Често дори ви пречат да намерите нещо важно, което търсите. Събират достатъчно количество прах и пречат на поддържането на добра хигиена у дома. 
 
4. Предмети, от които имате повече от един брой 
Не, разбира се, че нямаме предвид обувките или дамските чанти. Често обаче се случва да получите като подарък аксесоар за дома или друга вещ, каквато вече имате и не ви е нужна. Подарете я на някого, който се нуждае от нея. 
 
5. Счупени предмети, чиито ремонт е твърде скъп 
Независимо дали става въпрос за техника, обувки, дрехи, огледало, закачалка или каквото и да е друго, безсмислено е да го пазите, ако поправката му ще ви излезе по-скъпо, отколкото да си купите ново.

Свързани новини

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024

Стоичков празнува рожден ден с песен

09.02.2024

Прогнозата на мармота Фил

07.02.2024

След като беше задържан на летището

23.01.2024

Китайският зодиак за 2024 г.

04.01.2024