От какво се страхува всеки човек според зодията

Ако се интересувате от астрология, е по-вероятно да сте изследвали най-вече позитивните качества, присъщи на зодиакалния ви знак, пише lifebg.net. Но има и негативни – това са притесненията ни или страховете, които имаме, според рождената дата и съответно – зодията. Помислете за себе си и за близките – има ли истина в това?
 
Овен: Страх да не загуби обичани хора
Овните са бойци. Склонни са да се втурват в битки, защото обичат да побеждават и борбата тече във вените им. Радват се на добрите сражения. Ето защо често предизвикват обичаните от тях хора, като не осъзнават, че така се противопоставят на тези, за които най-много ги е грижа на света. Понякога го осъзнават малко преди да е станало твърде късно. Когато овните изстрелят своя вражески огън, в някои случаи обичаните от тях предпочитат да не отговарят – вместо да се втурнат в битка, те изчезват напълно. Това кара овните постоянно да се тревожат да не изгубят любимите си.
 
Телец: Страх от финансова нестабилност
Телецът обича комфорта. Въпреки че разбирането му за комфорт не е кой знае колко сложно – топла къща, кръг от близки приятели и семейство, удобен фотьойл. Тяхното желание да имат комфорт влияе на паричното им потребление и пазарните им навици. То влияе на всичко. Щом телецът се сдобие с комфорта си, той започва да заделя настрана, да си пази парите прилежно, да трупа и спестява и да избягва дълговете – от тях бяга като от огън. Телците печелят пари, за да ги харчат. Да нямат парите, които са им нужни за удобен и приличен начин на живот, ги ужасява повече от всичко.
 
Близнаци: Страх да вземат решения
Близнаците си променят мнението сравнително бързо. В астрологията знакът им е съставен от две лица. В момента, когато са близо до вземането на решение, другата им половина се огъва и предлага абсолютно протиоположен набор от възможности и обосновка за това. Тогава оригиналното решение пропада. Почти е невъзможно да се вземе правилно решение, като и двете страни имат така добри и смислени аргументи.
 
Рак: Страх да се напусне домът
Ракът не обича да напуска зоната на комфорта си. Той много повече би предпочел да остане в място, където му е добре познато и в което се чувства в безопасност. Но това го води до застой в растежа. Често безопасните места са така спокойни и уютни, че правят рака затворник. Той не може да живее вечно в изолация, налага му се да излезе навън и да предизвиква себе си, да прави неща, които го плашат първоначално, защото са му непознати. Само по този начин получава и изпитва лична свобода. Свободата при него се изразява повече във вътрешни, отколкото във външни обстоятелства.
 
Лъв: Страх, че ще го игнорират
На лъва изобщо не му харесва това да влезе в помещение и всички очи да не са върху него. Той обича вниманието. Има нужда да бъде видян, за да валидира присъствието си, да го забележат заради нещо – било то заради облеклото му, заради богатството на езика му, заради начина, по който се изразява, или друго. Лъвовете се страхуват, че ако хората не им обръщат внимание, усилията им биха били останали незабелязани, заради което те самите биха се провалили като хора.
 
Дева: Страх от несъвършенство
Девите мразят липсата на организация, било то във физическата обкръжаваща ги среда, било в съзнанието. Склонни са да бъдат естествено негативни личности, да държат негативните си чувства и емоции на предна линия, защото са перфекционисти. С тези чувства създават непоклатима преграда. Често се опитват "да поддържат нещата истински" или "да бъдат полезни", с което разстройват приятелите си. В действителност, не искат да се противопоставят на собствените си страх и негативност. Изглежда искат да се уверят, че всичко е перфектно, а всъщност най-големият им страх е че те самите не са перфектни.
 
Везни: Страх да бъдат сами
Везните са особено ужасени да не останат сами. Те са наистина романтични хора и страстта им и желанието за живот могат да очароват всеки. Затова е много трудно на везните да си представят бъдеще, в което ще са сами. Или са моногамни, или минават през живота с тъмен облак, надвиснал над тях. Везните винаги се нуждат от някой, който да подхранва чувствата им.
 
Скорпион: Страх от близост и интимност
Скорпионът е много чувствителна душа, която цени високо своята собствена индивидуалност. Ето защо той се страхува да не бъде изоставен от някой любовник, да не изгуби себе си докато е във връзка. Впуска се във връзки, като често после се дистанцира или избягва напълно, ако почувства че става с другия твърде близък. Затова много често приятелите му и романтичните партньори остават озадачени какво грешно са направили, за да реагира той по този начин.
 
Стрелец: Страх от затворени пространства
Стрелците са естествени откриватели и постоянно са склонни да кръстосват земята в търсене на истината, на големите отговори и нови чудеса на света. Планетата Юпитер, известна още като планетата на експанзията, оказва въздействие върху този зодиакален знак, тя ги направлява. В природата на стрелците е да гледат с неохота на вероятността да са държани в тесни затворени пространства, или да са поставяни в кутия. Животът с ежедневни отговорности, постоянното проверяване на банковата сметка, работното време от 9 до 17 ч. в офис, могат да направят стрелците нещастни, или да ги подлудят.
 
Козирог: Страх от провал
Козирозите са бизнес ориентирани, с работно мислене и за тях е характерно, че се трудят здраво. Те много обичат да жънат успехите от усилията си. Способността им да бъдат успешни включва и дълбоко вкоренен вътрешен страх от провала. Това е причината повечето козирози да работят по-бавно и внимателно – страхуват се, че нехайството може да им коства успеха. Странно, но също както при лъвовете, страхът им ги мотивира да стават все по-успешни във всичко, с което се занимават.
 
Водолей: Страх от институционализация
Също както стрелците, водолеите не обичат да се чувстват в капан. Но при тях разбирането за затваряне в тесни рамки е по-специфично – не им харесва да са в капана на институции като училищата, работните места, брака. Те са свободни души, които гледат на институциите като места на подтискане на човешките интелектуални способности. Там се подхранва групова менталност. Заради любовта към своята оригиналност те не обичат да ги включват в групи. Или ги оставете да си съставят собствено мнение, или ги оставете на мира да живеят такива, каквито са.
 
Риби: Страх от поемане на отговорност
Рибитите не искат да пораснат. Те често попадат в плена на своите собствени въображааеми светове и притежават присъщатата на децата невинност. В същото време по някакъв начин носят и мъдростта на годините си. Задържат изключително много творчески потенциал. Ненавиждат как винаги оригиналността им е подтискана. Смятат, че поемането на отговорност помрачава способността им да творят - нещо, което те не биха искали да загубят никога.

Свързани новини

7 типични неща за мъжа Водолей

17.02.2021

"Оборище 5" с нова изложба

15.02.2021

6 не особено романтични факта за 14.02.

11.02.2021

Традициите за Свети Валентин по света

10.02.2021

Сама на Свети Валентин

09.02.2021