Сама на Свети Валентин? Няма повод за съжаление!

След като отмина месецът на новото начало, с пълна сила ни връхлетя и месецът на любовта. От самото начало на месеца хората започнаха да украсяват всичко възможно със сърчица, балони, червен цвят... За някои това е като малка Коледа - украса, подаръци, любов; за други обаче е същински ад. 
 
Да си сама на Свети Валентин не е нечувано нещо. Колко пъти ти се е случвало приятелките ти да се вълнуват какво ще подарят на партньора си, в кой ресторант ще отидат, какво ще облекат, докато ти седиш отстрани безучастно и опитваш да въздържаш раздразнението си? Защото в месеца на любовта ти си сама. Значи ли обаче това, че трябва да си е горчива, самотна и обезсърчена? Ни най малко. Ето какво ти предлагаме вместо това:
 
Стани доброволец 
Например в приют за животни, ако ги обичаш. Има приюти, които организират разходки през уикендите за животните. В повечето случаи това са кученца, които чакат своите осиновители. Разбра се, не е нужно да осиновяваш животно, но времето прекарано с тях, ще се отрази положително както на теб, така и на четириногите приятели. Да не говорим с колко хора ще те срещне по време на разходките!
 
Запиши се на спорт
При това такъв, до който не си се докосвала досега. Повечето момичета предпочитат йога, гимнастика, танци - направи нещо, което е напълно непознато за теб и избягай от комфортната си зона! Предизвикай се - ако изпитваш страх от височини, пробвай катерене в зала, където имаш инструктор и няма опасност да си счупиш главата. Ако не харесваш водата – пробвай плуване. Направи нещо, от което се страхуваш - хем ще си докажеш, че можеш много повече, отколкото си очаквала, хем ще се срещнеш с куп нови хора (и луди глави), а това е сигурна рецепта срещу скуката и самотата.
 
Предизвиквай себе си, като се запознаеш с нови хора, но по старомоден начин
Винаги има шанс да те помислят за малко луда, но със сигурност ще изпиташ емоции, които до момента не си изпитала. Заговори хора в парка, в кафенето или в някой магазин - повечето от нас вече са свикнали да гледат само в екрана на телефона, така че представи си шока, който ще извика опитът ти за социализация. И, разбира се, комуникацията е двустранен процес, така че ако не се получи, не търси вината в себе си - просто се забавлявай.
 
Сърцата и цялото любовно настроение около влюбените двойки определено не помага на самотните души, но точно за това трябва да не се затваряш у дома с купа сладолед. Мечтай, танцувай, развивай се и любовта ще дойде, когато най-малко я очакваш.

Свързани новини

Топ 6 идеи за пътуване през уикенда

22.07.2021

Как да топим калории без спорт

13.07.2021

10 любопитни факта за целувката

06.07.2021

Фестивал на приключенията през юли

28.06.2021

10 начина да охладим дома без климатик

25.06.2021