Сама на Свети Валентин? Няма повод за съжаление!

След като отмина месецът на новото начало, с пълна сила ни връхлетя и месецът на любовта. От самото начало на месеца хората започнаха да украсяват всичко възможно със сърчица, балони, червен цвят... За някои това е като малка Коледа - украса, подаръци, любов; за други обаче е същински ад. 
 
Да си сама на Свети Валентин не е нечувано нещо. Колко пъти ти се е случвало приятелките ти да се вълнуват какво ще подарят на партньора си, в кой ресторант ще отидат, какво ще облекат, докато ти седиш отстрани безучастно и опитваш да въздържаш раздразнението си? Защото в месеца на любовта ти си сама. Значи ли обаче това, че трябва да си е горчива, самотна и обезсърчена? Ни най малко. Ето какво ти предлагаме вместо това:
 
Стани доброволец 
Например в приют за животни, ако ги обичаш. Има приюти, които организират разходки през уикендите за животните. В повечето случаи това са кученца, които чакат своите осиновители. Разбра се, не е нужно да осиновяваш животно, но времето прекарано с тях, ще се отрази положително както на теб, така и на четириногите приятели. Да не говорим с колко хора ще те срещне по време на разходките!
 
Запиши се на спорт
При това такъв, до който не си се докосвала досега. Повечето момичета предпочитат йога, гимнастика, танци - направи нещо, което е напълно непознато за теб и избягай от комфортната си зона! Предизвикай се - ако изпитваш страх от височини, пробвай катерене в зала, където имаш инструктор и няма опасност да си счупиш главата. Ако не харесваш водата – пробвай плуване. Направи нещо, от което се страхуваш - хем ще си докажеш, че можеш много повече, отколкото си очаквала, хем ще се срещнеш с куп нови хора (и луди глави), а това е сигурна рецепта срещу скуката и самотата.
 
Предизвиквай себе си, като се запознаеш с нови хора, но по старомоден начин
Винаги има шанс да те помислят за малко луда, но със сигурност ще изпиташ емоции, които до момента не си изпитала. Заговори хора в парка, в кафенето или в някой магазин - повечето от нас вече са свикнали да гледат само в екрана на телефона, така че представи си шока, който ще извика опитът ти за социализация. И, разбира се, комуникацията е двустранен процес, така че ако не се получи, не търси вината в себе си - просто се забавлявай.
 
Сърцата и цялото любовно настроение около влюбените двойки определено не помага на самотните души, но точно за това трябва да не се затваряш у дома с купа сладолед. Мечтай, танцувай, развивай се и любовта ще дойде, когато най-малко я очакваш.

Свързани новини

10 предложения за разходка край София

15.04.2022

Какво се е случило с тях?

04.04.2022

Създадоха музикален вариант на Wordle

16.03.2022

Ето ги най-влиятелните жени в мрежата

10.03.2022

Румен Иванов в "Непознатият подкаст"

08.03.2022