Традициите за Свети Валентин по света

Дори и ако ви става лошо от сантименталните песни и розовите плюшени играчки, които се раздават на Свети Валентин, поводът безспорно е перфектната възможност да отпразнувате прекрасното чувство да си влюбен, пише bgnes.com. 
 
От водовъртежа от емоции и пеперудките в стомаха до чувството за доверие и сигурност, което се развива с времето, любовта е нещо, което всички си пожелаваме. На 14 февруари милиони хора по света ще излеят душа и сърце на романтични картички с надеждата да привлекат своята тайна любов, а други ще затрупат половинките си с подаръци в знак на признателност и уважение. 
 
Но Свети Валентин не е единственият ден, на който можете да го направите. Има много други дати в календара на десетки страни по света, на които хората празнуват любовта си. Например през лятото Аржентина празнува "Седмица на сладостта”, когато се раздават сладки срещу целувка. 
 
В Бразилия денят на влюбените се нарича "Dia dos Namorados” и се празнува на 12 юни. Денят на Свети Антъни, закрилник на семействата, се отбелязва на следващия ден. Необвързаните жени изпълняват ритуали, известни като "simpatias” с надеждата, че ще бъдат следващите, които ще се омъжат. 
 
Известен като “Qixi” денят на влюбените в Китай се отбелязва на 7-мия ден от седмия месец в китайския календар. На празника се разказва трагичната история на двама влюбени, разделени заради социалния си статус, които можели да се събират само един път в годината. 
 
Чехите пък празнуват любовта си на 1 май. В Естония 14 февруари е по-известен като "Денят на приятелството” (Sobrapaev). Същото се случва във Финландия, където се подаряват подаръци на най-близките ви другари. 
 
Във Франция влюбените обичат да кичат дърветата с любовни картички, а много двойки засаждат собствено "любовно дърво”, което ще расте и цъфти, както тяхната любов. 
 
Датата се превръща в примамка за туристи в Гана, един от най-големите производители на какао, където на 14 февруари се празнува "Деня на шоколада”. 
 
В Япония, обратно на традицията жената да бъде ухажвана на 14 февруари, момичетата приготвят подаръци от шоколад за мъжете. Традицията повелява, ако мъжът също харесва това момиче, да върне жеста и да й приготви лакомство до 14 март. 
 
Филипините са известни с масовите сватби на "Деня на влюбените". Много пъти тържествата са спонсорирани от самото правителство. 
 
В Румъния влюбените обединяват празника на любовта с началото на пролетта и празнуват на 24 февруари “Dragobete”. Там е прието да излезете сред природата и да измиете лицето си в снега, за да сте здрави и щастливи. 
 
В Южна Африка изрязват хартиени сърца, на които написват името на човека, когото обичат и го закачат по дрехите си. Анонимните обяснения там на практика не съществуват. 
 
В Южна Корея двойките празнуват Свети Валентин на 14 всеки месец, например през май е денят на розата, през юни е денят на целувката, а през декември - на прегръдката. 
 
В Испания, или по-точно Валенсия, най-романтичния ден от годината е на 9 октомври. 

Свързани новини

#СтигаМрънка!

20.07.2022

11 съвета за максимално добра почивка

05.07.2022

Най-смешните оплаквания на туристите

04.07.2022

10 предложения за разходка край София

15.04.2022

Какво се е случило с тях?

04.04.2022