Тест: Научете какъв тип романтичен партньор сте

Задавали ли сте си въпроса дали спадате към определен тип романтични партньори по начина, по който гледате на връзката си, или пък според изискванията, които имате към любимия човек, пита Фрамар? Дали сте от онези, които изпитват собственическо чувство и лесно допускат ревност в душата си, или пък имате свободолюбива натура и нямате нищо против всеки да прекарва известно време със своите приятели и любими занимания, без да се чувства гузен пред другия? 
 
След като отговорите откровено на въпросите в този тест, ще научите към коя категория спадате, както и кои реакции и начин на мислене са ви чужди, а в случай, че не останете очаровани от своя романтичен психологически профил, да започнете да работите върху себе си, за да превъзмогнете някои свои слабости и предотвратите възникването на потенциални проблеми между вас и любимия човек.
 
Отчитате, че партньорът ви излиза с приятелите си много по-често от преди, след като обикновено се е виждал с тях веднъж на 2-3 седмици. Как ще го изтълкувате и какво ще предприемете?
А) Ще решите, че вероятно ви изневерява и ще потърсите начини да го шпионирате, за да потвърдите или разсеете съмненията си.
Б) Ще решите, че вероятно сте сбъркали някъде и това е причината партньорът ви да предпочита компанията на приятелите си пред вашата. Смятате, че е най-добре да не казвате нищо по темата.
В) Това не ви притеснява ни най-малко. Даже намирате, че това, че имате повече време за себе си, е чудесно.
Г) Няма място за съмнение – той вероятно организира някаква изненада за вас, за да се забавлявате заедно.
 
Приготвили сте се специално за вечерта, която ще прекарате с приятелките си. Когато се появявате в целия си блясък пред него обаче, той предлага да смените дрехата си с нещо по-секси. Реакцията ви на коментара му е:
А) Как е възможно да каже подобно нещо, вместо да ви засипе с комплименти?
Б) Усещате самочувствието си сериозно накърнено, но проявявате разбиране. Смятате, че всеки има право на свое собствено мнение.
В) Не смятате, че е необходимо да се опитвате да изглеждате по-секси, но се уговаряте да излезете на обиколка по магазините заедно.
Г) Смятате, че е чудесно, че той винаги иска да изглеждате възможно най-добре.
 
Той ви представя на свой колега в работата на име Пепи, за когото сте смятали, че е мъж. Оказва се, че е жена, при това доста привлекателна! Как ще се почувствате?
А) Застрашена. Веднага намисляте с кой от симпатичните си колеги да го запознаете, за да изравните съотношението на силите.
Б) Малко нервна поради факта, че двамата прекарват толкова много време заедно всеки ден. Не казвате нищо, тъй като мразите да давате повод за спорове, които ще продължат с дни.
В) Какъв е проблемът? Всички мъже си имат приятелки.
Г) Радвате се, че е под влиянието на женското начало у себе си в достатъчно голяма степен, за да има приятел от нежния пол.
 
Кой поема сметките за храна и режийните разходи в дома ви?
А) Той плаща всичко и изисквате от него да ви води на вечеря поне веднъж седмично.
Б) Той плаща всички сметки, защото вие не сте на ти с финансовите въпроси. Въпреки това ви се иска да участвате по някакъв начин в общия бюджет.
В) Разпределени са приблизително поравно помежду ви, но вие поемате малко по-голяма част от разходите, тъй като плащате всички битови сметки.
Г) Той плаща всички сметки, защото той изкарва всички пари, с които разполагате. Смятате, че това ви прави традиционна двойка.
 
Напоследък той е под голямо напрежение в работата, което е на път да осуети вечерта, в която сте канени да отпразнувате рождения ден на най-добрия си приятел/ка – той се обажда и ви моли да не ходите, а вместо това да излезете и да вечеряте навън само с него. Какво ще направите?
А) Ще кажете не. Не искате той да си мисли, че ще се съгласявате с всичко, което поиска.
Б) Отказвате се от партито, но се чувствате разочаровани.
В) Взимате го на рождения ден със себе си. Обичате момичешките разговори и смятате да разговаряте с него, когато отидете там.
Г) Отказвате се от мероприятието и му приготвяте вечеря. Не бихте пропуснали възможността да му покажете, че държите на него и сте насреща, когато има нужда от вас.
 
Излезли сте с приятели, когато решавате да му изпратите закачливо съобщение, но той така и не отговаря. Как ще реагирате?
А) Явно е много зает. С някой друг!
Б) Веднага ви обхваща страх, че сте направили или казали нещо, с което сте го отблъснали. Бързате да сложите край на срещата и да се приберете у дома, с надеждата, че ще разберете какво не е наред.
В) Сигурна сте, че той просто не си е погледнал телефона или в момента е възпрепятстван.
Г) Това не ви тревожи ни най-малко, но го използвате като извинение, за да помечтаете за него, докато се правите, че слушате скучната тирада на приятелката си.
 
Предстои ви годишнина. Как планирате да я отбележите?
А) С разточителна вечеря в шикозен, скъп ресторант, който той трябва да е резервирал месеци преди датата по ваша воля!
Б) Смятате да прекарате вечерта у дома и да приготвите сама романтична вечеря за двама ви.
В) Ще отидете на кино, на пикник или на концерт или ще си организирате друго мероприятие, което е приятно и за двама ви.
Г) Ще пресъздадете първата ви среща.
 
Една от децата ви се е разболяло, докато е на училище, и някой трябва да го прибере у дома. Научавате за това, точно преди да отидете на обяд с майка си, а той има почивен ден и си е вкъщи. Какво ще направите?
А) Той трябва да отиде. Планирали сте този обяд с майка си преди векове и майка ви ще побеснее, ако го отмените в последната минута.
Б) Вие ще отидете. Днес е почивният му ден, а и вие можете да се видите с майка си друг път.
В) След дълга дискусия по въпроса кой трябва да отиде, вие се жертвате. Отново!
Г) Той отива и изобщо не предлага на вас. Той е истински джентълмен.
 
Колко време беше необходимо на всеки от вас, за да кажете "Обичам те" и кой го изрече първи?
А) Той го каза първи след месеци на намеци от ваша страна.
Б) Вие го казахте първа около два месеца след първата среща. Той отговори с "и аз те обичам", но оттогава насам не го е казвал кой знае колко често.
В) Казахте го едновременно един на друг около четири седмици след първата среща!
Г) Вие го казахте два месеца след първата среща, но знаехте, че го обичате, още в момента, в който го срещнахте.
 
Пребройте и запишете колко пъти сте отговорили с А, Б, В и Г. А сега вижте какво означава доминирането на всяка от четирите опции.
 
Отговорили сте предимно с "А"
Вие сте властна личност. Когато става дума за правила и изисквания към партньора, вие бихте могли да напишете книга! Навирате в лицето му всяка грешка, която е допуснал и очаквате от него да хвърля много пари и енергия, за да ви прави щастлива. За известно време това може и да звучи като добра стратегия, за да го държите заинтересован от вас, но ако искате тази връзка да просъществува дълго, може би си струва да се опитате да отпуснете примката малко. Не може да очаквате и изисквате да е само с вас през цялото време, а и нима това е необходимо? Направете така, че да имате достатъчно много собствени занимания и интереси, така че ако не отговори на обаждането ви, да не възприемете това като края на света. А ако смятате, че единственият начин да поддържате интереса му към вас, е като играете игрички, може би тази връзка не е най-подходящата за вас.
 
Отговорили сте предимно с "Б"
Вие сте отстъпчиви, може би една идея прекалено. Чудесно е, че сте търпеливи и грижовни, но понякога това може да означава и липса на характер. Вие не сте домакиня от 50-те години на миналия век, но напълно разбирате, че понякога той просто не е в настроение и търпите отношението му без възражения. В отдадеността ви няма нищо лошо, но няма да е зле да се замислите, дали не сте в позицията на изразена доминация от негова страна и подчинение от ваша. Опитайте се да прекарвате повече време заедно, като двойка – изпращате гостите, изключвате телевизора и сте само двамата. Ако това, че той прекарва три вечери от седмицата с приятелите си и една единствена с вас, не ви прави щастлива, кажете му го, дори това означава да поведете спор – понякога споровете са полезни и след тях всеки е станал малко по-наясно и със себе си, и с другия, което носи облекчение.
 
Отговорили сте предимно с "В"
Вие сте уверена и уравновесена жена. Вие сте лоялен партньор, но имате достатъчно съдържателен и динамичен живот, за да не прекарвате с мъжа на сърцето си всичкото време, което бихте могли. Обичате да прекарвате времето си с него, но се чувствате чудесно и в компанията на приятелите си, с които сте се събрали на чаша вино (без да проверявате телефона си за нови съобщения на всеки 20 секунди!). Прекрасно е, че сте така силна и независима, но все пак не забравяйте, че той е най-близкият ви човек и би могъл да ви помогне или да ви подкрепи морално и емоционално в трудни времена.
 
Отговорили сте предимно с "Г"
Вие сте романтичка. Влюбили сте се в мъжа до вас от пръв поглед и оттогава насам нищо не се е променило във вашите очи. Вие преминавате редом с него през всички житейски ситуации, с които сте се сблъскали, и чувствате, че колкото повече време минава, толкова по-силна става връзката ви. Принадлежността ви един към друг е нещо прекрасно, но понякога трябва да си припомняте, че в живота ви има и други хора, които също ги е грижа за вас и които винаги биха ви подкрепили, независимо през какво изпитание минавате, така че е важно да намирате малко време и за тях.

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024