Без сценарий и монтаж: Режисьорът Виктор Божинов извън снимачната площадка

Новият епизод на "Вярваш или не" ни потапя във филмовото творчество на един от най-популярните български режисьори – Виктор Божинов, създателят на хитовите заглавия в киносалоните "Възвишение", "Голата истина за група "Жигули" и "Бягство".
 
 
В студиото на Radiocast той споделя, че изключително много харесва да работи с дебютанти и разчита на тях в своите филми, защото все още не са добили популярност с определени образи, а зрителите винаги се изненадват, когато виждат нови лица на голям екран. Признава и че понякога предизвиква актьорите, като умишлено създава ситуации с цел да извади конкретна емоция от тях. Според него точно така актьорската игра е още по-достоверна и достига в пълната си цялост до зрителите.
 
След грандиозния успех на сериала "Под прикритие", в момента Виктор Божинов режисира нов сериал, който наесен ще има своята премиера на малкия екран. Името му е "Вина" – поредица от 12 епизода, в които се преплитат виното и вината, която изпитва човек в различни моменти и ситуации от своя живот. "Смъртни сме преди първата целувка и след втората чаша вино, защото това са двете неща, които дават сила за пълноценен живот." – това е посланието, което отправя сериалът "Вина" към своите бъдещи почитатели.
 
 
Как се прави успешен филм обаче и от какво зависи една лента да е сред най-коментираните у нас? Защо Виктор Божинов има ново правило на снимачната площадка и не дава предварително сценарий на актьорите в неговите филми? Всичко това, но и още много от найните на филмовото изкуство, ще разберете единствено в каналите на Radiocast и в новия епизод на "Вярваш или не" с DIA.

Свързани новини

People of Sofia в "Непознатият подкаст"

15.08.2022

Панайот Панайотов в Radiocast

11.08.2022

Елена Роберг представя: Айвън Мууди

09.08.2022

"Здрасти, хора, лелчи here!"

05.08.2022

Иван Лечев гостува в Radiocast

03.08.2022