"Златните момичета" на България във "Вярваш или не" с DIA

Ако трябва да кажем едно нещо, в което наистина сме добри, то е художествената гимнастика. Този спорт в България е на изключително високо ниво. Когато чуем да се говори за "златните момичета", знаем, че става въпрос за поредния грабнат с лекота медал от световно първенство. Или поне така изглежда.
 
Зад върховете в този спорт обаче стоят години упорит труд, лишения, тренировки, амбиция и спортен хъс, които момичетата прикриват умело с усмивка на килима. Една усмивка и медалът е спечелен. Или поне така изглежда. 
 
 
В новия епизод на подкаста "Вярваш или не" с DIA, главни героини са две от "златните момичета" на България - Катрин Велкова и Радина Томова. Катрин вече е треньор. Тя е световна шампионка с ансамбъла от 2011 г. в Монпелие.Точно тя е и "откривател" на Радина Томова. 
 
Радина пък била 8-годишна, когато за пръв път стъпила в залата. Катрин почти отказала да я тренира, тъй като сметнала, че вече е пропуснала едни от най-важните години в художествената гимнастика - цели 4, в които се полагат основите в този спорт. 
 
Борбеният дух и страстното желание обаче не останали незабелязани за Катрин и, както в приказките, щастливият край на историята се оказал великолепно начало за Радина, която към днешна дата е част от ансамбъла, грабнал златото на световното първенство в София преди дни. 
 
 
В новия епизод на подкаста "Вярваш или не" ще се запознаете с историята на две световни шампионки по художествена гимнастика и тяхната връзка, в която треньор казва на състезател думите, които може би един спортист винаги е искал да чуе от своя ментор - "Обичам те!"
 
Ще се насладите на един разговор, в който сълзите са от щастие, а думите - от сърце. Някои от тях никога неизречени до този момент.
 
Гледайте новия епизод на подкаста "Вярваш или не" с DIA в каналите на Radiocast - в YouTube, Spotify и Apple Podcacts.

Свързани новини

Инфлуенсърката в Radiocast

22.03.2024

Емил Конрад в Radiocast

12.03.2024

Боро Първи гостува в Radiocast

01.03.2024

"Операция Кино" гостува в Radiocast

23.02.2024

Карин Околие в Radiocast

14.02.2024