"Gangnam Style" постави рекорд в YouTube

Песента на южнокорейската поп сензация Сай "Gangnam Style" се превърна във втория най-гледан видеоклип в YouTube на всички времена с близо 620 милиона гледания.

34-годишният рапър, чието истинско име е Пак Дже-санг, се сдоби със световна слава благодарение на песента "Gangnam Style", която се превърна в световен хит след появата й през юли. Видеото привлече огромен зрителски интерес и днес измести денс хита на Дженифър Лопес "On the Floor" от второто място. То обаче все още е далеч от рекорда на канадската тийн звезда Джъстин Бийбър, чието парче "Baby" събра 790 милиона гледания.

Сай запази второто си място в класацията на Билборд Хот 100 в САЩ за шеста поредна седмица, след като оглави класациите в много страни, сред които Великобритания и Австралия. Популярността на песента и видеото, което породи стотици пародийни клипове в цял свят, помогна на певеца да спечели договор с мениджърската агенция на Бийбър.

Звездата вече е музикален ветеран в родината си с шест албума зад гърба си и следващата седмица ще започне промоционална обиколка на Европа, включваща реч в Оксфордския университет и участие на церемонията по раздаването на Европейските музикални награди на MTV в Германия. /АФП

Свързани новини

Рекодите на "Gangnam Style"

03.04.2023

Новата песен на PSY с 200 млн. гледания

03.06.2022

Сменят датата за концерта на Gipsy Kings

21.06.2018

Psy се връща с нов албум

26.08.2015

"Gangnam Style" буквално счупи YouTube

04.12.2014