Как най-често компрометирате личните си данни във Facebook?

Как най-често компрометирате личните си данни във Facebook? Хората най-често се компрометират и дават лична информация във Facebook, която може да се използва срещу тях, чрез така нареченото "свръхсподеляне“, смятат експерти по сигурността. 
 
Потребителите обичат да говорят за това къде са родени, коя е била първата улица, на която са живели, какво е името на тяхното куче, любимата им група, любимия цвят и др, пише profit.bg. Те не осъзнават, че тази информация е лична и може да се използва срещу тях от хора с лоши намерения. 
 
С пост, в който казвате, че празнувате втория рожден ден на детето си в парка, вие давате ценна информация за локацията си, която може да се използва от похитители например. 
 
Ценна информация за крадците давате и когато се тагвате от някой бар на морето или оповестявате плановете си къде смятате да ходите тази вечер. Така крадците знаят, че няма никой в дома ви и могат да действат спокойно. 
 
Публикуването на снимка, на която е виден адресът ви или на новият ви автомобил, на който се вижда номера му, са други начини, с които давате ценна лична информация. 
 
Постването на снимки на ценни предмети, като телевизори, предмети на изкуството и др., също ви прави потенциална мишена за крадците.

Свързани новини

България отчита растеж на пазара

22.03.2023

TikTok представи Series

09.03.2023

Meta Verified ще се заплаща

20.02.2023

Sony Music събра изпълнителите

10.02.2023

Чака ни неясно бъдеще, смята той

17.01.2023