Как най-често компрометирате личните си данни във Facebook?

Как най-често компрометирате личните си данни във Facebook? Хората най-често се компрометират и дават лична информация във Facebook, която може да се използва срещу тях, чрез така нареченото "свръхсподеляне“, смятат експерти по сигурността. 
 
Потребителите обичат да говорят за това къде са родени, коя е била първата улица, на която са живели, какво е името на тяхното куче, любимата им група, любимия цвят и др, пише profit.bg. Те не осъзнават, че тази информация е лична и може да се използва срещу тях от хора с лоши намерения. 
 
С пост, в който казвате, че празнувате втория рожден ден на детето си в парка, вие давате ценна информация за локацията си, която може да се използва от похитители например. 
 
Ценна информация за крадците давате и когато се тагвате от някой бар на морето или оповестявате плановете си къде смятате да ходите тази вечер. Така крадците знаят, че няма никой в дома ви и могат да действат спокойно. 
 
Публикуването на снимка, на която е виден адресът ви или на новият ви автомобил, на който се вижда номера му, са други начини, с които давате ценна лична информация. 
 
Постването на снимки на ценни предмети, като телевизори, предмети на изкуството и др., също ви прави потенциална мишена за крадците.

Свързани новини

Алгоритъмът засега се тества ограничено

03.04.2024

Целият музикален бранш на едно място

05.03.2024

След спрян лиценз в TikTok

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Плащаме за Facebook и Instagram

01.11.2023