Новите Facebook емотикони-реакции вече са тук!

От октомври 2015 година избрана група от потребители в Испания и Ирландия тестваха шест вида "реакции" (емотикони), плюс един обновен изправен палец, пише hicomm.bg. По-късно през януари тази година  Facebook представи този вид изразяване на емоции и за потребителите в САЩ. А днес официално социалната мрежа пусна "реакциите" за всички потребители по целия свят.
 
От днес поетапно ще се появяват новите бутони за "любов", "хаха", "уау", "тъга", и "гняв", плюс добре познатия изправен палец. Актуализацията обхваща устройствата работещи с iOS и Android, както и уеб версията на Facebook.
 
Тестването на разширената гама от реакции започна миналата година, когато Марк Зукърбърг заяви, че е дошло времето да се даде възможност на хората да изразяват различни емоции под дадена публикация. Дълго се говореше, че ще се появи бутон "не харесвам“, който ще представлява просто обърнат палец, но екипът на социалната мрежа е преценил, че той няма да покаже добри резултати. За да се определи набора от реакции, екипът на Facebook е проследил най-често използваните стикери и думи в коментарите.
 
Но въпреки че новите реакции са тук, Like бутона запазва своята доминация в йерархията на Facebook. На мобилните устройства новите "реакции“ ще стават видими, когато задържите с пръст върху палеца за харесване, докато при уеб версията те ще се появяват, когато задържите курсора на мишката върху изправения палец за харесване.
 
За отбелязване е, че "реакциите“ ще бъдат на разположение и в индивидуалните и бизнес страниците във Facebook. Facebook обяви, че ще държи под око всяка злоупотреба с "реакции“, защото една "хаха" реакция под публикация за нечия смърт би изглеждала не само неуместно, но и доста обидно.

Свързани новини

След спрян лиценз в TikTok

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Плащаме за Facebook и Instagram

01.11.2023

Ново във видеоплатформата

20.10.2023

Настъпва важна промяна във Facebook

28.09.2023