Зов за помощ: И ти можеш да помогнеш на Анастасия да живее!

 
Поводът е, че младата майка се нуждае от втора трансплантация на стволови клетки в Германия (на стойност 230 000 евро). Ето накратко информация, разписана от самата Анастасия
 
"Диагнозата ми е бифенотипна левкемия и се боря с "рачето" в мен от 2015. 
 
От самото начало лечението протичаше много сложно, още с първата химеотерапия съм получила никроза на горната челюст и небце. Това беше повода ръководството на клиниката 9 месеца да ми отлага трансплантацията, а ме държаха на поддържащата химеотерапия. След ежемесечни курсове на химеотерапия и след като ми бяха изгорени 80% от видимите вени, ръководството на клиниката реши, че ще ми направят трансплантация. На 18.01.2017 г. това се случи!
 
Трансплантацията мина много успешно, нямах никакви усложнения. 3 месеца след изписването резултатите бяха идеални и обещаващи за истински нов живот. В края на май 2017 година при профилактичен преглед на околомозъчната течност (ликвор) се установява първи мененгиален рецидив (т.е намират ракови клетки в ликвора). След изчистването на първия рецидив и непредприемане на предпазни мерки, през декември отново направих рецидив – 2-ри след трансплантацията. Преживяване на два рецидива след трансплантация като цяло е рядкост. Тогава интуитивно усетихме, че нещата не вървят добре и лекарите започнаха да "удрят на посоки", предлагайки ту една, ту друга терапия. Така потърсихме второ мнение на водещ трансплантолог извън клиниката и водещ трансплантолог в Германия. И двата изказаха мнение, че състоянието ми е тежко, налага незабавна намеса и след излекуването на рецидив следва да се направи 2-ра трансплантация.
 
Веднага подадохме молба към комисията за лечение в чужбина (вече имах и насрочен ден за хоспитализация). След 2 седмици нямаше никакво движение по преписката ми, което ни накара да съберем пари от роднини, приятели и банков кредит и да заминем за клиниката. Върнахме се в България април с чист ликвор (т.е пълна ремисия) и надеждат, средствата от комисията да ми се отпуснат възможно най-бързо. Така чакахме до 14-ти юни! (3 месеца и половина), когато получихме отказ.
 
Връщане назад няма. Решени сме да се лекувам в чужбина, тъй като тук не ми предлагат навременно и адекватно лечение. Загубили сме ужасно много време в чакане на Комисията. Никой не може да каже колко дълго ще продължи ремисията, затова спешно набираме средства да заминем за Германия (сумата е огромна - 230 000 евро). Не ни остава друго освен да се обърнем към човешкото в хората и да ги помолим за помощ."
 
Дарителски сметки на Анастасия Арикова
BG42PRCB92301025785017 - сметка в лева 
BG62PRCB92301425785012 - сметка в евро
ПроКредит Банк (България) ЕАД; BIC: PRCBBGSF
Бутон "Даряване" води директно към сайта на DMS (DMS ANASTASIA) и позволява да се направи дарение чрез ePay.bg или директно с дебитна карта. СМС-ите можете да изпращате на кратък номер 17 777 с текст DMS ANASTASIA
PayPal: a.aricova@gmail.com

Свързани новини

Сериозна опасност!

17.11.2022

8 мощни витаминозни бомби

14.11.2022

Как да се преборим с есенната депресия

27.09.2022

Как да избегнем топлинен и слънчев удар

25.07.2022

18 трика срещу пролетната умора

11.05.2022