Черно-белият филм "Артистът" е №1 и според продуцентите

Черно-бялата лента "Артистът" (The Artist) получи още една номинация за най-добър филм за отминалата година.

След  тази за Златен глобус този път признанието идва от Гилдията на продуцентите в САЩ. Филмът на Мишел Азанависиюс спечели и критиците и публиката и е сочен за основен фаворит за Оскар за най-добър филм.

Две продукции с участието на Джордж Клуни - семейната драма "Потомците" и политическата сага "Мартенски дни", са сред десетте номинирани филма за наградите на американската Гилдия на продуцентите, предаде БТА.

Номинации получават още: историческият епос "Боен кон", драмата "Южнячки", сватбената комедия "Шаферки", трилърът "Мъжете, които мразеха жените" по едноименния роман от трилогията "Миленуим" на Стиг Ларшон и бейзболната лента "Кешбол"с Брад Пит.

Продуцентите са оценили и филмите на Уди Алън  "Полунощ в Париж", както и триизмерното приключение "Юго", режисирано от Мартин Скорсезе.

Претендентите за най-добра анимация са "Приключенията на Тинтин", "Колите 2", "Кунг фу панда 2", "Котаракът в чизми" и "Ранго".

Сред номинираните документални филми е "Сена" - историята назагиналия бразилски световен шампион във Формула 1 Айртон Сена.

В телевизионните категории номинации за драма получават сериалите "Престъпна империя", "Декстър", "Игра на тронове", "Добрата съпруга" и "Момчетата от Медисън авеню", а за комедия - "Рокфелер плаза 30", "Теория за Големия взрив", "Клуб "Веселие", "Съвременно семейство" и "Паркове и отдих".

Наградите на американската Гилдия на продуцентите, които са ключови в надпреварата за Оскарите, ще бъдат обявени на 21 януари.

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024