Обявяват номинациите за Оскар

Днес следобед българско време в Холивуд актрисата Дженифър Лоурънс и актьорът и продуцент Том Шерак ще обявят номинациите за Оскар.

Церемонията ще се състои в Самюел Голдуин Тиътър в Беверли Хилс, където ще бъдат разкрити претендентите в 10 от общо 23 категории на престижните награди. Гласуването за тях ще приключи официално на 21 февруари, а победителите ще станат ясни на бляскава церемония, която ще се състои на 26 февруари в Кодак Тиътър в Холивуд.

Най-споменаваните фаварити за Оскар тази година са черно-белият ням филм "Артистът”, "Потомците” , който донесе "Златен Глобус" на Джордж Клуни, Мартин Скорсезе с неговия 3 D филм "Хюго”, "Дървото на живота” с Брад Пит и Шон Пен, както и историческата драма "Боен Кон” на Стивън Спилбърг.

Другото заглавие, което често се спряга от световните медии във връзка с Оскарите, е "Желязната лейди", с което актрисата Мерил Стрийп има реални шансове да получи третата статуетка в кариерата си.

Сред любимите ленти на критиците и публиката тази година са още: "Мъжете, които мразеха жени" на Дейвид Финчър, шпионския филм "Дама, поп, асо, шпионин" с Гари Олдман и Колин Фърт, "Ужасно силно и адски близо" на Стивън Долдри с участието на Том Ханкс и Сандра Бълок, романтичната комедия "Шаферки", "Полунощ в Париж" на Уди Алън и "Южнячки" на Тейт Тайлър.

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024