Излиза първият официален биографичен филм за Боб Марли

Документален филм за живота и кариерата на Боб Марли ще бъде по световните киносалони от 20 април, съобщи компанията Universal Music.

"Марли" е първият одобрен от семейството на реге музиканта филм за него. Лентата направи европейската си премиера на тазгодишното издание на "Берлинале". Според в. "Ел Ей таймс" надхвърлящата два часа продукция хвърля светлина върху много неизвестни досега факти за живота на Марли, както и детството му, белязано от несъгласието на семейството на белия му баща да има дете от чернокожа. Заради смесения си произход като малък Боб Марли трудно намира приятели и среда, в която да се впише. Дори като известен, той страда от факта, че не може да набере популярност сред афроамериканската аудитория.

Филмът е режисиран от Кевин Макдоналд ("Кралят на Шотландия"), който започва да работи по проекта, след като Мартин Скорсезе и Джонатан Дем ("Мълчанието на агнетата", "Филаделфия") не се решават да го поемат, съобщава dnevnik.bg.

Сп. "Пейст" описва "Марли" като красиво заснет и с по-голяма акцент върху личния му живот, растафарските му убеждения и многобройни му сексуални връзки, отколкото върху музиката му. Изданието отбелязва, че за много хора филмът може да изглежда твърде дълъг, но, от друга страна, около живота на личност като Боб Марли, починал от рак едва на 36-годишна възраст, има много за казване.

Появата на филма съвпада с 50-годишнината от независимостта на Ямайка, а саундтракът към него ще бъде разпространен като отделно издание.

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024