"Жената в черно" вече е хит, очаква се и продължение

Когато през 1982 г. писателката Сузан Хил публикува романа си "Жената в черно”, тя никога не си е представяла, че той ще има живот и в други медии. 30 години по-късно "Жената в черно”, вече е превърната в телевизионен филм, радио сериал, пиеса, а сега и в игрален филм, който дори ще има продължение.

Броени дни след световната премиера, готическия трилър се превърна в международен хит с приходи от близо 130 милиона долара. Филмът се счита за най-успешния британски хорър от 20 години насам и продуцентите вече започнаха да работят за неговото продължение. Заглавието на бъдещата втора част ще бъде “Жената в черно: Ангели на Смъртта”, а действието ще се развива 40 години след събитията, които са описани във филма с Даниел Радклиф.

Както при първата част, бюджетът за продължението няма да надвишава сумата от 25 милиона долара, а снимачния период отново ще протече изцяло в английската провинция. До средата на лятото се очаква да стане ясно кои актьори ще изпълнят двете главни роли във филма, и кога точно ще стартират снимките. Продуцентите  уточниха, че Радклиф със сигурност няма да участва в продължението, чиито сюжет ще разказва за млад мъж и неговата приятелка, които попадат в мрачната къща Ел Марш и са принудени да се борят със свръхестествените сили на жената в черно.

Ето и любопитни подробности за началото на проекта "Жената в черно”. Известната сценаристка Джейн Голдман пресъздава историята за голям екран. Режисьор на филма е Джеймс Уоткинс ("Eden Lake"), а в лентата участват Даниел Радклиф, Киърън Хайндс, Джанет Mактиър и Лиз Уайт.

Звездата от  "Хари Потър” прочел сценария веднага след последния ден от снимките на магьосническата сага и веднага му допаднал."Сякаш планетите се бяха наредили по най-правилния начин, така че сценария да попадне у Даниел”, казва продуцентът Ричард Джаксън. "Той го прочетете в самолета по време на полета си до САЩ, и щом слезе на летището се обади на агентите си и потвърди, че иска да участва."

От своя страна, Радклиф признава, че изпитва необходимост да избяга от сянката на момчето магьосник, което го направи световноизвестен. "Аз съм много, много горд от ролята си на Потър. Но сега трябва да докажа на хората, че се отнасям сериозно към актьорската професия и начинът да постигна това е като започна да подбирам нови предизвикателства и интересни роли”, казва най-богатият британски млад актьор.

"Когато за пръв път срещнах Джеймс, той ми спомена един цитат на Кубрик, че всички филми със свръхестествен елемент дават някакво утешение на зрителите, тъй като предполагат съществуването на живот след смъртта”, споделя още Радклиф.  "Моят персонаж е човек, който е загубил съпругата си, отива в занемарена стара къща и започва да вижда призрака на мъртва жена. Причината да остане там и да се опита да разбули мистерията се крие в скрито му желание да получи някакъв вид гаранция, че жена му се намира на едно по-добро място”, философства младата звезда.

Според режисьора Джеймс Уоткинс, Даниел Радклиф успешно влага необходимата доза зрялост в образа на Артър Кипс и е сигурен, че публиката ще бъде изненадана от трансформациятана му в тази роля. "Той наистина са слива с образа”, казва Уоткинс за отдадеността на Радклиф към героя си.  

"Жената в черно" е мрачна история за загуба, отмъщение и скръб. Филмът тръгва по кината от 20 април.

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024