Дарън Аронофски събира екипа за филма си "Ной"

Режисьорът Дарън Аронофски е поканил актрисата Сирша Ронан да се включи към екипа, който ще заснеме филма "Ной". Ирландската млада актриса е позната у нас най-вече с участието си в "The Way Back" с Ед Харис и Колин Фарел, който в голямата си част бе заснет в киноцентър "Бояна".

В лентата на Аронофски ролята на Ной ще бъде изпълнена от Ръсел Кроу. Първоначално за нея беше спрягано името на Крисчън Бейл, но той се е отказал заради претоварен график. Сред другите звезди в каста е актьорът Лиъм Нийсън. Преди време се заговори, че в проекта ще се включи и красавицата Дженифър Конъли, която и преди е работила с авангардния режисьор. Все още не е ясно какви ще са ролите на Ронан и Конъли във филма.

Снимките на продукцията ще започнат през юли 2012 г. Киностудията "Парамаунт" е определила сериозния бюджет между 125 и 130 милиона долара за реализирането на проекта, предава БТА.

Историята на Ной не е предпочитана от кинематографистите. След като обаче получил солиден бюджет, Аронофски се е наел да осъществи мащабен проект и да  "създаде собствена вселена".

Режисьорът на "Черен лебед" разказва, че се е интересувал от историята на Ной още от 13-годишна възраст. Тогава той е получил награда за поема, в която потопът е описан през погледа на Ной. През 2007 г. в интервю за в. "Гардиън" Аронофски разказва, че Ной е бил първият човек, посадил лозя, направил вино и се напил с него. "Пътят, изминат от Ной и неговото семейство, ме е занимавал и вдъхновявал още от детството", признава режисьорът. "Надявам се, че ще мога да поднеса историята по новому", казва още той.

Филмът "Ной" трябва да бъде пуснат по кината през 2014 година.

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024