"Игрите на глада" и "Шаферки" с най-много номинации за филмовите награди на MTV

"Игрите на глада" и "Шаферки" получиха най-много номинации - по 8, за филмовите награди на MTV, включително в категорията за най-добър филм, съобщиха световните агенции.

В същата категория техни съперници ще са "Хари Потър и Даровете на смъртта, Част 2", "Южнячки" и "Здрач: Зазоряване, Част 1".

Наградата за най-добра актриса ще си оспорват Ема Стоун ("Оглупели от любов"), Ема Уотсън ("Хари Потър и Даровете на смъртта, Част 2"), Дженифър Лорънс ("Игрите на глада"), Кристен Уиг ("Шаферки") и Руни Мара ("Мъжете, които мразеха жените").

Номинирани за наградата за най-добър актьор са Чанинг Тейтъм ("Сватбен обет"), Даниел Радклиф ("Хари Потър и Даровете на смъртта, Част 2"), Джоузеф Гордън-Левит ("50 на 50"), Джош Хътчерсън ("Игрите на глада") и Райън Гослинг ("Живот на скорост").

В категорията за пробив са номинирани Ел Фанинг ("Супер 8"), Мелиса Маккарти ("Шаферки"), Лиъм Хемсуърт ("Игрите на глада"), Руни Мара ("Мъжете, които мразеха жените") и Шейлийн Удли ("Потомците").

Ще бъдат раздадени също награди за злодей, за най-добър сценичен бой, за най-добра целувка, за най-добра музика, както и в някои нови категории.

В категорията за най-добра целувка номинираните са Чанинг Тейтъм и Рейчъл Макадамс за "Сватбен обет" (на снимката), Дженифър Лорънс и Джош Хътчерсън ("Игрите на глада"), Робърт Патинсън и Кристен Стюарт ("Здрач: Зазоряване, Част 1"), Рупърт Гринт и Ема Уотсън ("Хари Потър и Даровете на смъртта, Част 2"), Райън Гослинг и Ема Стоун ("Оглупели от любов").

Феновете могат да изберат победителите, като гласуват в интернет.

21-ата годишна церемония по връчването на филмовите награди на MTV е на 3 юни в Лос Анджелис и ще бъде излъчена директно по музикалната телевизия.
 

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024