Марион Котияр е фаворит за "Златна палма"

Премиерата на драмата "De rouille et d'os” („Rust & Bone”) спечели позитивни отзиви от критиката и превърна френската актриса Марион Котияр в един от първите фаворити за "Златна палма" за най-добра актриса, пише британският в. "Телеграф".

Филмът на режисьора на Жак Одияр, носител на наградата на журито в Кан и номиниран за "Оскар" за предишната си продукция "Пророк", разказва за дресьорка на делфини (Котияр), която губи краката си след инцидент с един от делфините по време на шоу.

Животът й поема по още един неочакван завой, когато среща Али - безработен и самотен 25-годишен баща, който се надява на кариера в кик-бокса.

The Hollywood Reporter възприема сюжета като история за "двама инвалиди – единият осакатен във физически смисъл, а другият - в емоционален". Сайтът HitFix го определя като "направен по учебник за Холивуд", но впоследствие избягващ всички възможни клишета, пише dnevnik.bg.

Френската преса е също позитивна - в. "Монд" отбелязва, че филмът има и социална насоченост чрез образа на Али, a сайтът Allo Cinne дава оценка пет от пет.

Филмът отбелязва и завръщането на Марион Котияр към френското кино след като през последните години тя се беше съсредоточила върху холивудски продукции като донеслия й "Оскар" "Едит Пиаф: Животът в розово", "Генезис" и "Полунощ в Париж". Автор на саундтрака е Александър Деспла, композирал музиката към "Речта на краля", "Странният случай в Бенджамин Бътън", "Дървото на живота" и последните два филма на Роман Полански .
 

Свързани новини

Мария Бакалова на червения килим в Кан

04.06.2021

Кан 2012 - триумф на европейското кино

28.05.2012

Осем задължителни филма от Кан

18.05.2012

Борат с бившата на Клуни - снимки

18.05.2012

Порой от звезди на Лазурния бряг

17.05.2012