Осем филма от Кан, за които ще съжалявате ако пропуснете

"Moonrise Kingdom"

Във филма под режисурата на Уес Андерсън, действието се развива през 60-те. Двама влюбени младежи изчезват от града, за да се усамотят. Властите са убедени, че нещо им се е случило и затова сформират групи, които започват да ги издирват. Начело е шерифът на градчето (Брус Уилис), който пък има афера с майката (Франсис Макдормънд) на изчезналото момиче. В ролята на бащата е любимецът на режисьора Бил Мъри. Сред останалите звезди в каста са Едуард Нортън, Тилда Суинтън и Джейсън Шварцман.

"On The Road"

Екранизация по култовия роман на Джак Керуак "По пътя”. Режисьор е известният бразилец Валтер Салес (”Мотоциклетни дневници”, "Централна гара Бразилия”).

Актьорският състав включва новата звезда на британско кино Сам Райли, както и Кристен Стюарт,
Гарет Хедлънд, Виго Мортенсън, Ейми Адамс, Кирстен Дънст и Стив Бушеми.

"Cosmopolis"

Винаги разчитащ на луксозната си лимузина, 28-годишният милионер Ерик Пакър (Робърт Патинсън) се насочва към любимата си бръснарница, но това на пръв поглед обикновенно пътуване от единия край на Манхатън до другия, се превръща в истински кошмар – по пътя, той среща няколко пъти съпругата си, която го обвинява в изневяра, странен непознат заплашва живота му, безпричинно е атакуван от двама анархисти и изгубва цялото си богатство.

Режисьор на филма е канадецът Дейвид Кроненбърг, а в ролите са: Робърт Патинсън (на снимката горе), Жулиет Бинош, Пол Джамати, Кевин Дюранд, Матю Амалрик, Сара Гадон, Джей Барушел, Саманта Мортън, Ана Хардуик.

"Killing Them Softly"

Режисьор на криминалния трилър е Андрю Доминик, със звездното участие на Брад Пит, Джеймс Гандолфини, Рей Лиота и Ричард Дженкинс. Брад Пит, в първата му екшън роля от доста време насам, ще видим по екраните през септември.

"The Paperboy"

"Вестникарчето" е адаптация на публикуваната през 1996-та година едноименна книга на писателя Пийт Декстър. Режисьор е Лий Даниелс, а в ролите са Скот Глен, Матю Макконъхи, Зак Ефрон, Никол Кидман, Джон Кюсак и Джийни Хил.

След намесата на неговите родители, Джак (Зак Ефрон) е принуден да зареже еднообразното си ежедневие и да помогне на по-големия си брат си Уорд, който е местен журналист, разследващ убийството на градския шериф (Матю Макхонъхи). Задачата на двамата братя е да разберат дали арестувания за убийството мъж, който е и техен приятел, е наистина виновен, или истинския извършител е все още на свобода. Официалната премиера на филма ще бъде през есента.

"Mud"

Още един чисто нов филм с участието на Матю Макхонъхи и Рийз Уидърспун, под режисурата на Джеф Никълс. Историята е на двама тийнейджъри, които се сприятеляват с бежанец и му помагат да избяга от преследвачите, както и да открие истинската любов.

"Lawless"

"Lawless" разказва истинската история на трима скандални братя от времето на Сухия режим, които искат да превърнат незаконното производство на алкохол в истинска гангстерска империя. За целта обаче, те трябва да се преборят със закона, с конкуренцията и със себе си. Режисьорът е Джон Хилкот, а в ролите са: Том Харди, Гари Олдман, Шия ЛеБоф, Джесика Частейн и Гай Пиърс.

"Rust & Bone"

Филмът на френският режисьор Жак Одияр разказва за дресьорката на делфини (Марион Котияр), която губи краката си след инцидент по време на шоу. Животът й поема по още един неочакван завой, когато среща Али - безработен и самотен 25-годишен баща, който се надява на кариера в кик-бокса.

The Hollywood Reporter възприема сюжета като история за "двама инвалиди" – единият осакатен във физически смисъл, а другият - "в емоционален". Критиката се изказва ласкаво за ролята на Котияр и предвещава на актрисата "Златна палма" тази година.

Свързани новини

Ето го новото "Семейство Адамс"

10.08.2021

"No Time To Die" подгрява с нов трейлър

28.07.2021

"В капана на времето" е хитът в кината

27.07.2021

Мария Бакалова на червения килим в Кан

04.06.2021

Ето кой ще обяви номинираните за Оскари

12.03.2021