Завършиха снимките на "Хобитът"

Завършиха снимките на предисторията на "Властелинът на пръстените" - "Хобитът". Режисьор на лентата е Питър Джаксън, а главните роли се изявяват актьорите Мартин Фрийман, Иън МакКелън, Кейт Бланшет и Орландо Блум. Снимките на продължението на трилогията "Властелинът на пръстените" започнаха през март 2011 година в Нова Зеландия,. 

Романът на Толкин е филмиран в две части, първата от които се казва "Хобитът: Неочаквано пътешествие", а втората - "Хобитът: Дотам и обратно". Действието и в двете ленти хронолигично предхожда това във "Властелина". "Хобитът" разказва за пътешествието на младия Билбо Бегинс и това как той се сдобива с пръстена, който по-късно предава на родственика си Фродо. 
 

Питър Джаксън е използвал 48 кадъра в секунда за заснемането на новата лента. Тази технология осигурява по-добър образ, защото при по-високата скорост човешкото око вече не вижда индивидуални картини, а постоянен поток от ясни образи. 

"Хобитът: Неочаквано пътешествие" ще бъде пуснат в кината през декември 2012-та. Официалната премиера ще е в Уелингтън, в края на ноември тази година. Вторият филм ще зарадва феновете през декември догодина.

Свързани новини

Гай Ричи се завръща с нов шпионски екшън

24.02.2021

Хари Стайлс с две нови роли в киното

22.02.2021

Виж Ема Стоун като злодейката Круела

18.02.2021

77 премиери на Master of Art

13.04.2018

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015