3D технологията на "Хобит: Неочаквано пътешествие" предизвиква гадене

От "Хобит: Неочаквано пътешествие" ще ви се догади. Буквално!

Премиерните прожекции на филма в Уелингтън през миналата седмица предизвикали замаяност и позиви за повръщане у зрителите заради двойната скорост, на която е заснета лентата, предава от БТА.

Приключенията на Билбо Бегинс са филмирани от режисьора Питър Джаксън с 3D технология, използваща 48 кадъра в секунда, вместо традиционните 24. Изживяването е сравнимо с преживяване в атракционно влакче с резки изкачвания и шеметни спускания!

Един от зрителите писа в мрежата: "Филмът ми хареса, но след прожекцията ми се гадеше!" Друг сподели в Twitter: "Очите ми не можаха да обхванат всички сцени, сега се чувствам замаян и ме боли главата!".

Филмовите критици, на които бяха показани предпремиерно по-ранни версии на лентата, също останаха зашеметени от видяното.

"Ако гледате по-дълго филма, ще ви се кръстосат очите" написа специалистът по ефекти Девин Фарачи, а американецът Питър Ширета без заобикалки сподели, че въздействието на прожекцията е "крайно дразнещо".

Режисьорът Питър Джаксън обаче твърдо застава зад новата технология, като твърди, че тя е бъдещето на киното и прави 3D eфектите по-ярки и реалистични, съобщи inews.bg.

Свързани новини

Ето го новото "Семейство Адамс"

10.08.2021

"No Time To Die" подгрява с нов трейлър

28.07.2021

"В капана на времето" е хитът в кината

27.07.2021

Ето кой ще обяви номинираните за Оскари

12.03.2021

Жан-Жак Ано филмира пожара в Нотр Дам

11.03.2021