Orlando Bloom дебютира на Бродуей като Ромео

Orlando Bloom ще дебютира на Бродуей в новата постановка "Ромео и Жулиета".
 
36-годишният актьор ще се превъплъти в образа на трагичния герой Ромео във версията на режисьора David Leveaux на класическата любовна история на Уилям Шекспир, чиято предпремиера ще бъде в Ричард Роджърс Тиътър в Ню Йорк на 24 август, а официалната премиера ще бъде на 19 септември.
 
Condola Rashad ще изиграе Жулиета, но режисьорът е категоричен, че не иска да внуши политическо послание с избора на чернокожа актриса за ролята до бял актьор като Ромео. "Те са с различен етнос. Двамата актьори, които исках да събера, за да произвеждат искри, просто се оказаха тези двамата и последвах нюха си при кастинга на семействата", съобщи Leveaux.
 
"Този избор не беше лесен, но няма да превърна съвременна версия на Шекспир в социологическа или политическа постановка. Знаем, че има семейства от един или друг етнос, които биха отказали децата им да се съберат с някой от друга група. Ромео и Жулиета отхвърлят това понятие", допълни той.
 
Пиесата ще бъде завръщане в светлините на прожекторите за Orlando Bloom, чийто последен филм беше "Тримата мускетари" от 2011. 

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024