Wentworth Miller официално призна хомосексуалната си ориентация

Wentworth Miller потвърди слуховете, които витаеха неотклонно около него още от втория сезон на хитовия сериал "Prison Break" - че е гей. Макар много фенове сега да настояват, че фактът от години не е бил тайна, истината е, че актьорът никога не е бил категоричен в подобно признание -досега.
 
Поводът е поканата от Международния филмов фестивал в Санкт Петербург, Русия, която актьорът отказа с публично писмо и посочи ориентацията си като повод.
 
"Благодаря, поканата ви е много мила. Като човек, който с удоволствие е посещавал Русия в миналото, а също и с руска кръв в родословието си, бих бил щастлив да приема", пише 41-годишният изпълнител до директора на фестивала. "При все това обаче, като хомосексуален мъж, се налага да откажа."
 
Причината, разбира се, е отношението на руските власти към правата на ЛГБТ хората: "Аз съм сериозно обезпокоен от настоящото отношение към хомосексуалните мъже и жени от страна на руското правителство. Ситуацията е категорично неприемлива и съвестта не би ми позволила да участвам в празник, домакинстван от държава, в която на хората като мен систематично са отказвани основните човешки права да живеят и обичат открито."
 
Miller визира новите анти-гей закони, които Русия утвърди наскоро, забраняващи "пропагандата на нетрадиционни сексуални връзки", както и забраната за осиновяване на руски деца от еднополови двойки. "Може би, когато и ако обстоятелствата се подобрят, ще бъда свободен да направя различен избор", завършва писмото си актьорът.
 
В изявлението си от името на гей организацията GLAAD, на чийто сайт е качено писмото, говорителят Wilson Cruz нарече позицията на Miller "смела демонстрация на подкрепа, която изпраща мощно съобщение към руските ЛГБТ хора" и им показва, че не са сами в битката си. "Колкото повече хората по целия свят продължат да говорят срещу тези ужасяващи закони, толкова повече знаменитости и корпорации ще последват смелия му поход открито да заклейми руската анти-ЛГБТ политика", уверява той.

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024