George Clooney кара моторница без книжка във Венеция

Холивудската звезда George Clooney може да се сблъска с неочакван проблем на кинофеста във Венеция, след като местен жител поиска от полицията да провери дали актьорът има право да управлява моторница по каналите в Града на дожите, съобщава бгнес.
 
Clooney, облечен с фланелка с реклама на произвежданата от него собствена марка текила, се радваше на удоволствието да управлява мощна моторница по Канале Гранде в компанията на още няколко души. Но венецианецът Mario D'Elia алармирал местните пазители на реда с въпрос има ли той законно издадено разрешително за управление на водно такси в задръстения градски воден трафик. Протестът на D'Elia е само част от нарастващата загриженост за хаоса по Канале Гранде, след като на 17 август германски турист загина при сблъсък между гондола и "воден автобус".
 
След като слязъл от моторницата, Clooney бил запитан от репортери какво мисли за новия си филм "Гравитация", на което актьорът отговорил: "Честно да ви кажа, по-лесно е да си в безтегловност, отколкото да обикаляш Венеция с лодка".
 
В понеделник кметът на Венеция Giorgio Orsoni издаде дълъг списък с правила, които би трябвало да подобрят движението по водните пътища на града. Сред тях са: ограничения на скоростта, забрана за разговор по мобилни телефони при управление на лодка, проби за употреба на наркотици на гондолиерите.
 
Офицер от бреговата охрана на Венеция каза пред медиите, че за управление на водно такси се изисква специално разрешително. Представител на градските власти обаче подчерта, че едва ли заради нарушението си Clooney ще влезе в затвора: "Снимките във вестниците не са доказателство, ще бъде извършена проверка. Ако има нарушение, ще бъде наложена глоба. Но дори да се стигне до това, ще бъде глобен собственикът на водното такси, а не г-н Clooney".

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024