Ясни са актьорите, които ще играят в "50 нюанса сиво"

Най-сетне, след месеци спекулации, авторката E. L. James обяви официално кой ще играе главните роли във филмовата адаптация на еротичния й бестселър "50 нюанса сиво". Особено оспорвана беше мъжката роля, за която бяха спрягани имената на Christian Bale, Matt Bomer, Ryan Gosling, Channing Tatum и Rob Pattinson, който е бил първият избор на авторката. Това не е чудно, тъй като книгата е преработен фенфикшън (история, дериватна като сюжет на дадено литературно, ТВ или филмово произведение, но използваща неговите герои и история в желана от автора посока, понякога абсолютно различна от оригиналната) именно с героите от "Здрач".
 
Дъщерята на Don Johnson и Melanie Griffith, Dakota Johnson ("The Social Network", "21 Jump Street") ще играе ролята на неопитната студентка Anastasia Steele. Ролята на плейбоя-милиардер Сhristian Grey, който я въвежда в дебрите на садо-мазохистичните наслади, е поверена на Сharlie Hunnam. Наскоро той игра в "Pacific Rim", но за повечето зрители е познат от сериала "Sons of Anarchy". Режисурата ще бъде поверена на Sam Taylor-Johnson ("Nowhere Boy") и ще се базира на адаптиран сценарий на Kelly Marcel ("Terra Nova"). 
 
 
Романът е най-бързопродаващата се книга с меки корици на всички времена с повече от 70 милиона тираж. Провокативен с графичното си описание на садомазохистичен секс, романът маркира новия жанр "софткор за мамчета" - ширпотреба еротични четива, предпочитани най-често от жени на средна възраст.
 
Филмът ще се снима в Австралия през 2014.

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024