Harrison Ford с почетна награда от фестивала в Цюрих

Harrison Ford ще получи награда за цялостно творчество на кинофестивала в Цюрих, информира бгнес.
 
Актьорът ще бъде почетен за изключително успешната си кариера в Холивуд на ежегодната филмова гала в Швейцария на 4 октомври. "Harrison Ford има една от най-забележителните кариери в киното, помогна за успеха на две от най-великите поредици в киното, като придаде живот на култови роли, които станаха точно толкова известни, колкото самите филми", заявиха директорите на фестивала Karl Spoerri и Nadja Schildknech.
 
"Малко актьори са постигали водеща мъжка роля, каквато Harrison Ford въплъщаваше през цялата си кариера и продължава да показва във всеки нов проект", допълниха те. В рамите на фестивала ще бъде организирана специална прожекция на първата част от поредицата "Индиана Джоунс" - "Похитителите на изчезналия кивот".
 
71-годишният актьор участва в новия фентъзи филм "Играта на Ендър", а за последно го видяхме в приетата благосклонно от критиката лента "42". Ford участва и в третата част на "Непобедимите" и ще се превъплъти отново в образа на Хан Соло в "Междузвездни войни, Епизод VII", който ще бъде режисиран от J.J. Abrams.

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024