Daniel Radcliffe харесан за ролята на Freddie Mercury?

Daniel Radcliffe може да замени Sacha Baron Cohen в планирания от три години биографичен филм за покойния фронтмен на групата Queen Freddie Mercury, съобщава бгнес.
 
Първоначално звездата от комедията "Диктаторът" бе определен за ролята на легендарния музикант, който умира от СПИН през 1991 след петгодишна борба с болестта, за която известява в нощта преди смъртта си. Поради творческите различия с живите членове на Queen Brian May и Roger Taylor обаче Sacha Baron Cohen напусна филма. Те са продуценти и имат право на вето върху сценария, актьори и всичко, свързано с производството на лентата.
 
Според източници на "Дейли стар" сега ролята може да поеме актьора от "Хари Потър". Въпреки младостта си, той успял да впечатли филмовите босове с ролята си на поета Allen Ginsburg в "Убий любимите си". Освен, че е по-близо по височина до Freddie от Sacha, който е доста по-висок, Daniel също така може и да пее.
 
Продуцентите били готови да предложат голям хонорар на 24 годишния актьор, който е и защитник на правата на гейовете, и този хонорар може да се окаже най-високият му след сагата за Хари Потър.
 
Имаше опасения, че филмът няма да може да се реализира, след като сценарист Peter Morgan обяви, че това е под съмнение след освобождаването на Sacha Cohen. Продуцентите обаче опровергаха в туитър тези твърдения.

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024