Режисьорски дебют за Кейт Бланшет с екранизация на романа "The Dinner”

Кейт Бланшет е взела решение да премине от другата страна на камерата – нейният режисьорски дебют ще бъде екранизация на романа-бестселър на холандския писател и актьор Херман Кох "The Dinner”, излязъл през 2009 и преведен на 21 езика, информират от Операция Кино.
 
Орен Мувърман ("The Messenger”, "Rampart”) е ангажиран да напише адаптацията на историята, свързваща две семейства с 15-годишни синове в една обща трагедия. Самата Бланшет вероятно ще участва в творческия процес на ниво сценарий. Освен това тя вече е имала режисьорски ангажименти, свързани с пиеси на сцена, така че не е пълен новак в тази професия.
 
Камерното разположение на действието – вечеря на двете семейства и размяна на реплики за ежедневието, живота, работата и света, ескалираща в изясняване на отношението към синовете и решимостта да бъдат защитавани с всички възможни средства – би трябвало да е благоприятно за работата на Бланшет. Но тук идва момента с нуждата от избор на интересни гледни точки и, разбира се, на актьори, които да успеят да предадат и изиграят очевидно стойностния литературен материал, който има потенциал да се превърне в психологически трилър.

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024