Ема Томпсън: Младите актриси са под натиск да са като модели

Ема Томпсън смята, че младите актриси са принуждавани да поддържат манекенски мерки, пише бгнес.
 
Носителката на Оскар счита, че е отвратително млади звезди да бъдат подлагани на огромен натиск да изглеждат перфектни и е убедена, че фотографите, които обработват снимките им, като подобряват кожата им и изтъняват тялото им, смачкват тяхното самочувствие.
 
"Изглежда, че младите актриси са подложени на натиск да изглеждат по определен начин. Те изглеждат еднакво, така стоят нещата. И винаги са подлагани на фотошоп в рекламите на всякакви видове продукти, така че това сигурно е тежко за тях, защото имат снимки, на които изглеждат перфектни. Те трябва да поддържат тези специфични моделски размери, а ако стъпят на червения килим, трябва да се движат и да се обличат като модели. Мисля, че натискът е ужасен", смята Томпсън.
 
54-годишната актриса е категорична, че щяла откаже да промени изгледа на тялото си, ако някой я беше помолил за това на млади години, тъй като по това време била доста избухлива. "Винаги съм била убедена феминистка. Но в онези дни бях бясна, много гневна", сподели Ема пред "Сънди Телеграф".

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024