Камерън ще снима продълженията на "Аватар" в Нова Зеландия

Джеймс Камерън ще снима в Нова Зеландия трите филма, продължение на "Аватар", чието излизане беше насрочено за 2016, след като сключи договор с правителството в Уелингтън, съобщи самият той.
 
Трите филма ще бъдат снимани един след друг, без прекъсване, и ще излязат последователно през 2016, допълни режисьорът. Първият "Аватар" излезе през 2009 и се превърна в най-големия успех в световния бокс офис.
 
Всеки един от филмите ще разполага с бюджет от най-малко 300 милиона евро. Първият "Аватар" беше отчасти сниман в Нова Зеландия, а специалните му ефекти бяха дело на новозеландската компания Weta Digital, базирана в Уелингтън. Тя работи и по "Властелинът на пръстените" и "Хобитът" на Питър Джаксън.
 
"Много съм щастлив да обявя официално, че ще отведем филмите "Аватар" в Нова Зеландия", заяви Джеймс Камерън пред журналисти. Режисьорът избрал тази страна заради професионализма на снимачните екипи, ноу-хауто й в областта на специалните ефекти и субсидиите, предоставяни от държавата, в размер на до 25% от бюджета на филма, уточни Камерън.
 
Привличането на продълженията на "Аватар" на новозеландска земя "ще покаже на света, че Нова Зеландия е прекрасно място за правене на филми", заяви премиерът на страната Джон Кей. 

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024