Български филм е най-високо оценената европейска лента в IMDB

Българският филм "Вчера” се оказа най-високо оценената европейска лента на всички времена според рейтингите в международната база данни за филми imdb, пише обекти. Това стана ясно, когато интернет любител състави карта на любимите филми на Европа.
 
Интересната карта показва най-високо оценените художествени широкоекранни продукции от всяка европейска държава, според рейтинга им в imdb. Така става ясно, че българският филм "Вчера" на режисьора Иван Андонов е не само най-популярната родна лента, но и най-високо оцененият филм в цяла Европа, наред със "Семейство Моромети” от Румъния. Оценката на лентата е 8,7 от 10 възможни. 
 
(кликни върху изображението за по-голям размер)
 
На картата виждаме, че "Вчера” стои наред с такива класики като "Седмият печат” на Ингмар Бергман (Швеция), "Животът е прекрасен” (Италия), "Амели Пулен” (Франция) и "Портокал с часовников механизъм” (Великобритания). Важно е да се отбележи, че авторът на картата не е българин и тя е съставена съвсем обективно, според гласуванията в интернет ресурса. 
 
Критериите, посочени при съставянето на картата, са филмът да е бил показван на големите екрани, да е заснет в по-голямата си част на територията на страната (но не е задължително да е продуциран от нея) и да има поне 900 гласа в imdb.com. 

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024