Българин работи по 3D версията на "Лешникотрошачката“ (интервю)

Eвгени Томов, един от най-талантливите български художници, пробил в Холивуд, разказа за житейските превратности и професионалните предизвикателства в сутрешния блок на Радио FM+. 
 
Пред Владимир Дивизиев, кореспондент на радиото в САЩ, Томов сподели за пътя, който е извървял от Художествената академия "Николай Павлович" в София до трите номинации "Оскар“ за анимациите "Старата дама и гълъбите“, "Трио Белвил“ и "Илюзионистът“. 
 
ЧУЙ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ТУК.
 
"Напуснах България преди 24 години", разказа Томов. "15 години живях в Канада, после в Европа (Берлин, Единбург, Лондон, Бристол, Париж), а от четири години съм твърдо в Лос Анжелис. Първоначално в Канада исках да бъда илюстратор, но съвсем случайно съдбата ме срещна с френския режисьор Силвен Шуме. Той ме избра, за да работя по  "Старата дама и гълъбите“, а в последствие филмът получи номинация за "Оскар“. 11 години работех с този режисьор и през това време бях единственият му арт директор.“
 
В момента Евгени Томов е изкушен от неограничените възможности на 3D анимацията.  За "Ива от сутрин до обед“ той разкри, че като арт директор приключва мащабен проект за студио "Риъл ефектс“, базиран на историята на “Лешникотрошачката” на Ернст Хофман, и започва работа по късометражен анимационен филм, който ще бъде представен на ЕКСПО 2015 в Милано. 

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024