Quentin Tarantino разкри кой е любимият му персонаж

Садистичният нацист Hans Landa, изигран от Christoph Waltz в "Гадни копилета" е любимият герой на Quentin Tarantino от собствените му филми, пише bgnes.com. 
 
Лентите на Tarantino са известни с изключително колоритните и характерни персонажи и това прави признанието му особено ценно. "Landa е най-добрият герой, който съм писал и може би най-добрият, който някога ще напиша", заяви Tarantino по време на лекция в рамките на Филмовия фестивал в Йерусалим. 
 
Германският актьор Waltz взе "Оскар" за превъплъщението си в полевия офицер от войските на Хитлер – основният анти-герой в трилъра на Tarantino за нацистката окупация на Франция по време на Втората световна война от 2009. Непознат на масовата световна аудитория до този момент, Waltz впечатли зрителите и си създаде многобройни фенове със страховитата харизма на Hans Landa. "Когато го замислях, не осъзнавах, че ще стане лингвистичен гений. Той е сигурно единствения нацист в историята, който говори перфектен иврит", разказва Tarantino. 
 
Режисьорът и сценарист бил толкова впечатлен от собствения си герой, че в даден момент се замислил за прекратяване на снимките, тъй като не можел да намери достатъчно добър актьор за ролята. "Бях започнал да се притеснявам. Ако не намерех перфектния Landa, щях да спра филма. Дадох си още една седмица преди да дръпна щепсела. Тогава се появи Christoph Waltz, който очевидно беше правилният човек – можеше да прави всичко. Беше невероятен и ни върна филма", спомня си Quentin Tarantino. Waltz играе и в следващия филм на Tarantino – "Джанго без окови", където героят му е несравнимо по-симпатичният д-р King Schultz. 

Свързани новини

Адът - това сме ние

15.05.2024

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024