Leonardo DiCaprio върна "Оскар" в съда

Leonardo DiCaprio предаде на съда в САЩ "Оскар", който бе получил не като награда, а като подарък от продуцентите за снимките на филма "Вълкът от Уолстрийт", пише bgnes.com. Статуетката е спечелена през 1954 година от друга легенда - Marlon Brando. 
 
DiCaprio сътрудничи изцяло на американските власти в разследването на мащабното присвояване на средства в Малайзия, с които е бил финансиран включително филмът "Вълкът от Уолстрийт", се казваше в съобщение, публикувано още миналата година от неговата фондация. 
 
В края на юли 2016 американските власти предприеха съдебни действия с цел да бъдат върнати стотици милиони долари, източени от малайзийски държавен фонд за развитие. Според тях около 100 милиона долара са били използвани от Riza Aziz, доведения син на малайзийския премиер, за телевизионното студио Red Granite Pictures което е финансирало изцяло филма на режисьора Martin Scorsese от 2013 "Вълкът от Уолстрийт". DiCaprio получи 25 милиона долара за главната си роля в кинопродукцията. 
 
Тогава американското министерство на правосъдието обяви, че иззема всички бъдещи приходи от филма, който осигури около 400 милиона долара. DiCaprio подкрепя напълно всички усилия, за да възтържествува справедливостта в тази афера. Тогава актьорът се е свързал незабавно с министерството с молба да бъде установено дали самият той или природозащитната му фондация не са получили подаръци или дарения, свързани със скандала.

Свързани новини

Jared Leto със свой филм за Жокера

14.06.2018

Eddie Murphy се завръща

11.06.2018

"Роди се звезда": първи трейлър

08.06.2018

Горан Брегович води най-добрите у нас

08.06.2018

Reese се завръща в Професия блондинка 3

05.06.2018

Коментари