Раздадоха наградите "Златен глобус" 2018

Седемдесет и петото издание на наградите на Асоциацията на чуждестранните журналисти "Златен глобус" оцени високо филми с независим дух на церемония в Лос Анджелис снощи, на която всички се явиха облечени в черно в знак на солидарност с жертвите на сексуално насилие, съобщава dnevnik.bg.
 
Драмата "Three Billboards Outside Ebbing" ("Три билборда извън града") на Martin McDonagh и комедията "Lady Bird" ("Лейди Бърд") на Greta Gerwig са най-добрите филми на 2017 според Асоциацията на чуждестранните журналисти, акредитирани в Холивуд. Сдружението връчи наградите си, известни като "Златен глобус", на церемония в Лос Анджелис, на която всички се явиха облечени в черно в знак на солидарност с жертвите на сексуално насилие.
 
Нощта беше белязана и от остри и емоционални изказвания по повод големия скандал, започнал с разкритията срещу продуцента Harvey Weinstein, и в подкрепа на онези, които дръзнаха открито да говорят за една от тайните на развлекателната индустрия и извън нея.
 
"Три билборда..." на британеца McDonagh си тръгна с най-много статуетки - 4, включително за главна роля в драматичен филм на Frances McDormand. При мъжете Gary Oldman бе отличен за най-добър актьор в историята за Winston Churchill "Най-мрачният час" - първа голяма американска награда за големия актьор, също британец, който също е и критик на церемонията.

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024