"Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" не оправда очакванията в боксофиса

Филмът "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" (Star Wars: The Rise of Skywalker), който направи дебютния си уикенд в световен мащаб, е събрал 374 милиона долара приходи от продажба на билети. Това съобщи в неделя разпространителят Disney. 
 
Около 176 милиона долара от тях са от кината в Съединените щати  и Канада, което поставя филма на 12-о място по приходи от билети от първия уикенд на най-големия филмов пазар в света. 
 
Също така, това прави "Възходът на Скайуокър" най-зле представилият се филм в боксофиса от последната трилогия. Той инкасира двайсет процента по-малко приходи от "Последните джедаи", който спечели 220 милиона долара в първия си уикенд през 2017 г., и близо трийсет на сто по-ниски печалби от "Силата се пробужда", който събра 248 милиона долара за премиерния си уикенд през 2015 година. 
 
В лентата Lucasfilm и режисьорът J.J. Abrams отново обединиха сили, за да отведат зрителите на епично пътешествие до далечна, далечна галактика. Филмът е с участието на Carrie Fisher, Mark Hamill, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Anthony Daniels, Naomi Ackie, Domhnall Gleeson, Richard E. Grant, Lupita Nyong’o, Keri Russell, Joonas Suotamo, Kelly Marie Tran, Ian McDiarmid и Billy Dee Williams.
 
Заедно с филма излезе и саундтракът с оригинална музика на легендарния композитор и петкратен носител на Оскар - John Williams. За него режисьорът J.J. Abrams споделя: "Джон за пореден път ни представя изключително зашеметяващ саундтрак с чисто нови, великолепни, плашещи, мистериозни, епични и интимни теми, като същевременно преразглежда и някои от най-големите си, класически мелодии. Благодарността ми към Джон е неописуема -  не само за въздействието на музиката му във всяка една сцена, но и за въздействието й върху живота ни."

Свързани новини

"Оби-Уан Кеноби": официален трейлър

11.03.2022

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015