Дарън Аронофски се завръща с нов филм за затлъстяването

Режисьорът Дарън Аронофски се завръща с нов вълнуващ проект.

Кинофеновете го познават от не едно силни заглавия, които разглеждат обсесиите и пристрастяванията, сред които "Реквием за една мечта", "Черен лебед", "Майка" и др. Сега той се завръща с нов филм за зависимостта към храната, чийто сюжет предвещава едно доста тежко преживяване. Буквално. Лентата е с работно заглавие "The Whale" ("Китът") и е вдъхновена от едноименната театрална постановка от 2012 г., на драматурга Самюел Д. Хънтър.

В ролята на 300-килограмовия мъж влиза актьорът Брендън Фрейзър. Той играе онлайн инструктор по писане, който живее живота си на един диван и се мъчи да се сближи отново с отчуждената си дъщеря. Филмът е все още в продукция, и няма официална дата за премиерата. 

"Адаптирането на моята пиеса за сценарий е плод на истинска любов", коментира Самюел Д. Хънтър пред Deadline. "Тази история е дълбоко лична и съм много благодарен, че ще има шанса да достигне до по-широка аудитория. Бях фен на Дарън още откакто видях "Реквием за една мечта", когато бях първокурсник в колежа и пишех първите си пиеси. Сега съм толкова благодарен, че той внесе своя изключителен талант и визия в този филм.", споделя още Хънтър.

Най-успешният филм на Брендън Фрейзър е "Мумията" от 1999 г., както и двете му продължения по-късно 

Това ще бъде първият филм на Аронофски след "Майка" от 2017 година, както и първата сериозна роля на Фрейзър от много време насам. За да влезе в образа по-успешно 52-годишният актьор качи доста килограми и буквално се видоизмени.

Свързани новини

Килиан Мърфи е продуцент

26.04.2024

Друго си е работата в екип

25.04.2024

Ту така, ту иначе...

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024