Ето кой ще изиграе главната роля в сериала "Интервю с вампир"

Австралийският актьор Сам Рийд ще изпълни главната роля в предстоящия сериал "Интервю с вампир" по едноименния роман на писателката Ан Райс.

Рийд ще се превъплъти в образа на вампира Лестат, който беше изигран от актьора Том Круз в едноименния филм. Австралиецът е известен с ролите си във филмите "Belle", "Anonymous" и "The Railway Man". Повечето от ролите на актьора са били в британското кино и телевизия, така че това ще бъде най-голямата му роля в Холивуд досега.

Екранизацията на "Интервю с вампир" от 1994 година с участието на Том Круз, Брад Пит, Антонио Бандерас, Кирстен Дънст и др. отбеляза касов успех и е един от емблематичните филми в жанра. 

Сега тв поредицата в осем епизода предстои да бъде излъчена през 2022 г. от телевизия AMC и стрийминг платформата AMC+.
 
Миналата година компания AMC придоби правата за 18 произведения на Ан Райс, сред които "Интервю с вампир" (1976), продълженията му от серията "Вампирски хроники", както и книги от поредицата "Вещиците".
 
Със задачата да превърне произведенията на Райс в стрийминг и телевизионен франчайз е натоварен продуцентът Марк Джонсън, който стои зад хитовия сериал "В обувките на Сатаната". 

Свързани новини

Килиан Мърфи е продуцент

26.04.2024

Друго си е работата в екип

25.04.2024

Ту така, ту иначе...

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024