Ето кой ще изиграе главната роля в сериала "Интервю с вампир"

Австралийският актьор Сам Рийд ще изпълни главната роля в предстоящия сериал "Интервю с вампир" по едноименния роман на писателката Ан Райс.

Рийд ще се превъплъти в образа на вампира Лестат, който беше изигран от актьора Том Круз в едноименния филм. Австралиецът е известен с ролите си във филмите "Belle", "Anonymous" и "The Railway Man". Повечето от ролите на актьора са били в британското кино и телевизия, така че това ще бъде най-голямата му роля в Холивуд досега.

Екранизацията на "Интервю с вампир" от 1994 година с участието на Том Круз, Брад Пит, Антонио Бандерас, Кирстен Дънст и др. отбеляза касов успех и е един от емблематичните филми в жанра. 

Сега тв поредицата в осем епизода предстои да бъде излъчена през 2022 г. от телевизия AMC и стрийминг платформата AMC+.
 
Миналата година компания AMC придоби правата за 18 произведения на Ан Райс, сред които "Интервю с вампир" (1976), продълженията му от серията "Вампирски хроники", както и книги от поредицата "Вещиците".
 
Със задачата да превърне произведенията на Райс в стрийминг и телевизионен франчайз е натоварен продуцентът Марк Джонсън, който стои зад хитовия сериал "В обувките на Сатаната". 

Свързани новини

Филмът за Боян Петров от петък по кината

01.12.2021

Хитът "Ела, изпей" се завръща

30.11.2021

"Пам и Томи": Кадри от една луда любов

19.11.2021

Хари Потър се връща в Хогуортс

17.11.2021

Лео ди Каприо разказва брутална история

10.11.2021