Ето кой ще изиграе главната роля в сериала "Интервю с вампир"

Австралийският актьор Сам Рийд ще изпълни главната роля в предстоящия сериал "Интервю с вампир" по едноименния роман на писателката Ан Райс.

Рийд ще се превъплъти в образа на вампира Лестат, който беше изигран от актьора Том Круз в едноименния филм. Австралиецът е известен с ролите си във филмите "Belle", "Anonymous" и "The Railway Man". Повечето от ролите на актьора са били в британското кино и телевизия, така че това ще бъде най-голямата му роля в Холивуд досега.

Екранизацията на "Интервю с вампир" от 1994 година с участието на Том Круз, Брад Пит, Антонио Бандерас, Кирстен Дънст и др. отбеляза касов успех и е един от емблематичните филми в жанра. 

Сега тв поредицата в осем епизода предстои да бъде излъчена през 2022 г. от телевизия AMC и стрийминг платформата AMC+.
 
Миналата година компания AMC придоби правата за 18 произведения на Ан Райс, сред които "Интервю с вампир" (1976), продълженията му от серията "Вампирски хроники", както и книги от поредицата "Вещиците".
 
Със задачата да превърне произведенията на Райс в стрийминг и телевизионен франчайз е натоварен продуцентът Марк Джонсън, който стои зад хитовия сериал "В обувките на Сатаната". 

Свързани новини

Първият трейлър нa новия "Аватар" е тук

10.05.2022

Последният филм на Лорина Камбурова

09.05.2022

Десетте най-любими филма - нова класация

28.04.2022

Филмът тръгва по кината до дни

27.04.2022

Глобиха продуцентите на "Rust"

21.04.2022