Джони Деп призна, че Холивуд го бойкотира

Актьорът Джони Деп описва последните пет години от живота си като "сюреалистични".
 
Звездата даде интервю за Sunday Times, което отеква в световните медии. Деп говори за загубеното от таблоида The Sun дело, в което бе описан като "бияч на съпруги", и споделя за трудностите, през които преминава кариерата му, след драмата с бившата му съпруга Амбър Хърд.
 
"Холивуд ме бойкотира", заявява Деп пред изданието. Той визира това, че беше заместен от шведския актьор Мадс Микелсен в продължението на  "Фантастичните животни" и, най-вече, че гиганта MGM отказва да разпространи най-новия му филм "Минамата" на територията на САЩ.
 
Продукцията разказва истинската история на фотографа Уилям Юджийн Смит, който разкрива натравянето с живак в едно японско село през 70-те години на миналия век. В ролята на Смит влиза самият Деп.
 
"Това наранява не само екипа на филма, но и всички, които преминават през подобно нещо", заявява актьорът, като от Sunday Times отбелязват, че изглежда видимо развълнуван говорейки. 
 
За селяните, изобразени във филма му, той каза: "Погледнахме тези хора в очите и им обещахме, че няма да бъдат експлоатирани. Обещахме, че филмът ще бъде уважителен", казва Деп. "Вярвам, че спазихме нашата част от сделката, но тези, които идват впоследствие също трябва да спазят своята част", казва актьорът, визирайки разпространителите. 
 
"Холивуд ме бойкотира? Един човек, един актьор в неприятна и хаотична ситуация, която трае през последните няколко години.", допълва Деп. 
 
"Продължавам напред, за да изкарам всичко на бял свят", зарича се звездата от "Карибски пирати".
 
"С какво са се справили хората в Минамата? Хората, които пострадаха от коронавируса? Много хора изгубиха живота си. Това, през което аз преминах? Това е като одраскване от котенце", разсъждава актьорът.
 
"Моите фенове са моите работодатели", изтъква Деп и се зарича, че, въпреки бойкота, няма да се откаже да прави филми и дори няма търпение да се захване с нови проекти.
 
Става ясно обаче, че Деп клони към повече работа зад камерата, като споделя, че новите му проекти до голяма степен ще са "първите му продукции". 
 
 
Същевременно, съдебната битка с Амбър Хърд още не е приключила. Двамата се ожениха през 2015 г., но се разделиха година по-късно, като разводът им се превърна в медийна сага с размяна на тежки обвинения, включително насилие и злоупотреба с алкохол от страна на Деп. Актьорът отрича това и е завел иск за клевета от 50 милиона долара срещу бившата си съпруга.
 
През април 2022 г. е новото съдебно изслушване по делото. Също така, Деп иска да инициира проверка дали действително Хърд е изхарчила обезщетението от развода за благотворителност, или е измамила в съда. 

Свързани новини

Уди Харелсън със странна семейна история

14.08.2023

Виетнам забрани "Барби"

03.07.2023

Ето кой ще се превъплъти в иконата Гунди

05.06.2023

Мерил Стрийп спечели престижна награда

28.04.2023

Мел Гибсън също почете Христо Живков

06.04.2023