Леонардо ди Каприо в преговори за брутална роля

Звездата Леонардо ди Каприо е на финалната права на преговорите с гиганта MGM за главната роля в нов филм, посветен на сектантския лидер Джим Джоунс.  

Смята се, че Джоунс е отговорен за най-масовото самоубийство в американската история, известно като Клането Джоунстаун. През 1978 г. повече от 900 членове на Храма на хората – сектата на преподобния Джим Джоунс, се самоубиват чрез натравяне с цианид.

Всички тези хора са били толкова омагьосани от конспиративните теории на проповедника, че изоставят нормалния си живот и се преместват да живеят в отдалечената ферма Джоунстаун в Гвиана, САЩ. Така се стига до ноември 1978 година, когато те решат по едно и също време да изпият отровния коктейл и да сложат край на живота си. Сред загиналите има и стотици деца.

Как може толкова много хора да загубят връзката си с реалността? Как е успял проповедникът Джим Джоунс буквално да промие мозъците им?   

Безкрайно любопитна история, на която Ди Каприо ще бъде и продуцент, освен че ще изиграе ролята на сектантския лидер. Със сценария се заема Скот Розенбург, който стои зад хитовете "Венъм", "Джуманджи" и др.

Има време обаче докато сериозният проект види бял свят. Дотогава феновете на Ди Каприо могат да се насладят на дългоочаквания кинохит "Don’t Look Up" -  комедия, в която актьора играе заедно със звездите Дженифър Лорънс, Тимъти Шаломе, Джона Хил, легендата Мерил Стрийп и певицата Ариана Гранде. Ди Каприо е част от каста и на предстоящия филм на режисьора Мартин Скорсезе - "Killers of the Flower Moon".

Свързани новини

Ново поприще

26.07.2024

20 години "Жената-котка"

26.07.2024

След дълга битка с рака

16.07.2024

Сагата продължава

15.07.2024

Шарън Стоун след инсулта

12.07.2024