Спайдърмен с рекордни приходи. Виж кои са горещите коледни премиери

"Спайдърмен: Няма път към дома" бе обявен за кинохита на годината! Лентата се възкачи на върха в предколедния американски боксофис с внушителните приходи от  253 милиона долара в дебютния си уикенд.

Филмът надмина очакванията на кино критиците, които му предвещаваха приходи от 130-150 милиона в първия му уикенд. Последната глава на комикс приключението, с актьорите Том Холанд и Зендая, които станаха двойка и в живота, опроверга тези прогнози.

Феновете на "Спайдърмен" отидоха на кино още в петък, за да бъдат сред първите, които са го гледали  и да избегнат спойлерите онлайн. Така само през първия си ден лентата е направила 121 милиона долара приходи. След само три дни в кината, това вече е най-касовият филм за тази година, а и миналата, пише днес сп. Variety. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Spider-Man: No Way Home (@spidermanmovie)

Нещата обаче може да се променят и то още тази седмица, тъй като се задава световната премиера на продължението на кинохита "Матрицата". Лентата тръгва по екраните от 22 декември и безспорно е едно от най-дългоочакваните заглавия през тази година. Очаква се именно четвъртата част на сагата - "Матицата: Възкресения" да напълни салоните през коледните празници.

Продукцията на режисьора Лана Уашовски отново събира на голям екран Киану Рийвс и Кери-Ан Мос в най-известните им роли - Нео и Тринити. В ролите са още Яя Абдул-Матийн Втори, Джесика Хенуик, Джонатан Гроф, Нийл Патрик Харис, Приянка Чопра Джонас, Кристина Ричи, Джейда Пинкет Смит и др.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от The Matrix Resurrections (@thematrixmovie)

 

Последните часове на годината са посветени на повече забавление. На 31 декември ще излязат "Клифърд, голямото червено куче" и "King's Man: Първа мисия". 

Вдъхновен от изключително популярната поредица от детски книжки на писателя и художник Норман Брайдуел, семейният филм ще ни запознае с невероятния Клифърд и младата Емили, които ще ни покажат, че любовта може да има невероятни размери и форми.

"King's Man: Първа мисия" пък е една от най-атрактивните и нестандартни поредици в шпионския жанр. Лентата ще ни отведе в Англия по времето на Първата световна война и ще разкаже за кървавото начало на легендарната агенция Kingsman и нейните цивилизовани, но безмилостни агенти, сред които Распутин, Мата Хари, Ерик Ян Ханусен и Вилхелм II. Те се събират, за да планират война, а съдбата на света пада върху плещите на млад джентълмен, който прави невъзможното, за да предотврати надвисналата катастрофа. 

Свързани новини

Ту така, ту иначе...

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024

Наградите са предвестник на "Оскар"-ите

12.04.2024

Няма да гледаме повече за Джон Сноу

11.04.2024