Сериалът "Властелинът на пръстените: Пръстените на силата" идва през септември

Станаха известни любопитни подробности за дългоочакваното продължение на сагата "Властелинът на пръстените" в телевизионен формат.  

От стрийминг гиганта Amazon обявиха заглавието и премиерната дата. Сериалът е озаглавен "The Lord of the Rings: The Rings of Power" ("Властелинът на пръстените: Пръстените на силата") и започва през септември.  

Новата история ще се съсредоточи върху 20-те пръстена, споменати в оригиналната трилогия "Властелинът на пръстените". Сериалът, който ще се развива хиляди години преди събитията от трилогията, ще ни покаже нови герои и злодеи, последствията от създаването на пръстените и източника на злото зад тях - Саурон.

Продуцентите Джей Ди Пейн и Патрик Маккей казаха в изявление, че сериалът "обединява всички основни истории от втората епоха на Средната земя: изковаването на пръстените, възхода на Тъмния лорд Саурон, епичната приказка за Нуменор и последния съюз на елфите и хората" - любими истории на феновете на Дж. Р. Р. Толкин.

"Досега публиката е виждала на екрана само историята на Единия пръстен, но преди да има такъв, е имало повече... и ние сме развълнувани да споделим епичната история на всички тях.", съобщиха още продуцентите на сериала.

Трилогията на Толкин и филмите на Питър Джаксън са изключително обичани от поколения фенове на фентъзито и очакванията към телевизионния сериал са много високи. Според информацията, създаването на първия сезон струва приблизително 465 милиона долара, което го прави може би най-скъпото телевизионно шоу на всички времена. Поредицата трябва да започне в  стрийминг в услугата Prime Video на Amazon на 2 септември. Вече са заснети два сезона - първият беше филмиран в Нова Зеландия, а вторият във Великобритания.

Свързани новини

Кои са победителите на наградите "Еми"

13.09.2022

Утре излиза най-скъпият сериал

01.09.2022

Киану Рийвс ще се снима в сериал

05.08.2022

Netflix прави сериал за Дейвид Бекъм

19.07.2022

Звезден актьорски каст в "Black Mirror 6

15.07.2022