Стивън Кинг и единственият филм, който го е изгонил от киното

Прословутият писател - автор на хоръри и сценарии за филми Стивън Кинг назовава единствения филм, от който си е тръгвал от кино залата.
 
Авторът е тотален фен на седмото изкуство и гледа всяка една премиера. Един филм обаче го е провокирал да напусне преди финалните надписи. 
 
Писателят отговори на публикация в Twitter от колегата му Линууд Баркли, който споделя, че е напуснал прожекцията на "Jurassic World Dominion", който в момента е по екраните. 
 
В отговор Кинг написа в Туитър: "Напускал съм само един филм като възрастен: "ТРАНСФОРМЪРС". Бих искал да знам кои други филми са карали хората да си излизат от киното", пише писателят. Отговорите са повече от забавни.
 
 
 

 

По-късно Кинг уточни, че говори за първия филм от поредицата, който излиза през 2007 г. Твърде вероятно той изобщо не е гледал останалите...

Стивън Кинг е един от най-продаваните американски писатели, известен най-вече със своите ужаси. Често книгите му са екранизирани - сред най-известните му творби, превърнали се в кино класики са "Кери", "Сиянието", "Тъмната кула", "То",  и др.  

"Изкуплението Шоушенк"  и "Зеленият път" са номинирани за Оскар в категорията "Най-добър филм", а самият Кинг е носител на десетки награди.

Свързани новини

Идва "Подпалвачката" на Стивън Кинг

15.02.2022

Идва нов сериал по Стивън Кинг

13.05.2021