Идва нов сериал от Стивън Кинг, с Джулиан Мур и Клайв Оуен в главните роли

На 4 юни излизат първите два епизода от новия сериал "Lisey’s Story" по едноименния роман на Стивън Кинг. Проектът е на Apple TV+ .

Лимитираният сериал от 8 епизода е със звездите Джулиан Мур и Клайв Оуен в главните роли. Двамата актьори вече имат едно много успешно партньорство от фантастиката "Децата на хората". Проектът е още по-вълнуващ, тъй като е по бестселъра на Стивън Кинг, публикуван през 2006 г., а самият той е сценарист на всичките 8 епизода. Романът е издаден у нас под заглавието "Романът на Лизи". Феновете на книгата трябва да са спокойни защото "всичко е вътре". Ето го и първия трейлър: 

Режисьор на сериала е Пабло Лараин ("Неруда"). Историята е дълбоко личен трилър, който проследява Лизи Ландън (Джулиан Мур) две години след смъртта на съпруга й - известния писател Скот Ландън (Клайв Оуен). Поредица от смущаващи събития кара Лизи да се сблъска със спомени от брака си със Скот, които умишлено е блокирала от съзнанието си. 

 "Lisey’s Story" означава много за мен, защото аз много обичам тази книга“, коментира по-рано през годината авторът Стивън Кинг. "Това е история за любовта и брака, за творческия импулс, и за един избухлив злодей", каза той. 

Кинг е написал всичките осем епизода, но е избрал да не се намесва във визията на сериала. "Аз съм като едното око, а той е другото", сподели писателят за работата си с режисьора Пабло Лараин, който е зад камерата и на дългоочаквания биографичен филм за принцеса Даяна "Спенсър", с актрисата Кристен Стюарт в главната роля. Лентата е в постпродукция и скоро предстои да излезе на голям екран. 

Свързани новини

Уди Харелсън със странна семейна история

14.08.2023

"Идолът" бе обявен за най-лошия сериал

06.07.2023

Виетнам забрани "Барби"

03.07.2023

Старт на "И просто ей така": сезон 2

22.06.2023

Ето кой ще се превъплъти в иконата Гунди

05.06.2023