"Наследници" с 25 номинации за наградите "Еми"

Драмата на HBO "Наследници" ("Succession"), разказваща историята на медиен магнат и семейството му, получи рекордните 25 номинации за телевизионните награди "Еми", предадоха информационните агенции. 
 
Продукцията е сред кандидатите за отличие и в категорията за най-добър драматичен сериал. Сред конкурентите в най-престижната категория са още южнокорейският "Игра на калмари", който е и първото неанглоезично шоу, номинирано за "Еми",  "Странни неща" на Netflix, и "Еуфория" на НВО.
 
Комедийният сериал "Тед Ласо" на Apple tv+ пък се бори за отличия в 20 категории, като ще има възможност да защити миналогодишната си награда за най-добър комедиен сериал. Сред конкурентите му тук "Хитрини", "Само убийци в сградата", и "Удивителната госпожа Майзел". 
 
"Белият лотос" на НВО, разказващ историята на туристи и персонала на луксозен курорт на брега на океана, също получи 20  номинации и е в надпреварата за "Еми" за най-добър лимитиран сериал.  
 
 
Номинациите представиха Джей Би Смуув и Мелиса Фумеро
 
Стрийминг платформите доминират в номинациите, като продължават очерталата се вече тенденция в последните години, тъй като зрителите предпочитат да гледат онлайн. 
 
Платформите HBO и HBO Maкс общо получиха 140 номинации за "телевизионните Оскари". Netflix пък е със 105.
 
14от номинациите на "Наследници", който беше обявен за най-добър драматичен сериал и през 2020 г., са в актьорските категории. Браян Кокс, който играе главната роля като магната Логан Рой, се бори за най-добър актьор в драматичен сериал срещу Джеръми Стронг, който се превъплъщава в проблемния му син Кендъл. Сред номинираните в тази категория е и актьорът Ли Джун-дже от "Игра на калмари". 
 
"Бих искал да споделя тази чест с почитателите на "Игра на калмари" по света, които показаха безкрайна любов и подкрепа.", каза той в разпространено изявление, цитирано от Ройтерс. Скоро стана известно, че вече се работи по втория сезон на хитовия сериал. 
 
"Игра на калмари" е потвърден за втори сезон
 
Един от създателите и звезда в "Тед Ласо" Джейсън Съдейкис е номиниран в категорията за най-добър актьор в комедиен сериал. Сред конкурентите му са Стив Мартин и Мартин Шорт за участието в "Само убийци в сградата" на стрийминг платформата Hulu, но участващата с тях Селена Гомес не е сред номинираните за най-добра актриса в комедиен сериал, отбелязва агенцията. 
 
Сред претендентките за наградата "Еми" в тази категория са Рейчъл Броснахан за ролята й на домакиня от 50-те години в "Удивителната госпожа Майзел", Иса Рей за "Несигурни", и звездата в "Хитрини" Джийн Смарт. 
 
"Хитрини", разказващ за опитна жена комик, търсеща начин да удължи кариерата си, също за втора година е номиниран за най-добър комедиен сериал.  
 
В категорията за най-добра актриса в драматичен сериал номинираните са Зендая за "Еуфория", Лора Лини за "Озарк" и Мелания Лински за новия сериал "Жълти жилетки".
 
Церемонията за връчването на 74-ите телевизионни награди "Еми" ще се състои в Лос Анджелис на 12 септември.  

Свързани новини

Поредно признание за Еминем

25.07.2024

Еминем номер 1 в САЩ и Великобритания

23.07.2024

Еминем пуска втори сингъл от новия албум

02.07.2024

След повече от 20 години на върха...

27.06.2024

''Houdini'' на Еминем към върха

07.06.2024