"Игра на калмари" е потвърден за втори сезон

Официално е дадена зелена светлина на втория сезон на "Игра на калмари" ("Squid Game") - един от най-големите хитове на Netflix.
 
Информацията потвърди главния директор на съдържанието Тед Сарандос. В интервю за приходите на Netflix за четвъртото тримесечие на 2021 г. той беше попитан дали ще има втори сезон на южнокорейска драма, в която възрастни хора играят детски игри на живот и смърт. Сарандос беше повече от категоричен - "Абсолютно! Вселената "Игра на калмари" току-що започна.", каза той, което е сигурен знак, че вторият сезон няма да бъде последен.
 
"Игра на калмари" е поставен в категорията на най-перспективните франчайзи на Netflix, за които компанията смята, че имат потенциал за растеж и извън основната услуга за стрийминг, с преживявания на живо, игри и стоки.
 
Според данните за гледаемостта "Бриджъртън" е вторият най-популярен сериал на Netflix, чийто втори сезон ще излезе през март. На трето място е "Странни неща" "(Stranger Things"), като четвъртият му сезон е насрочен за това лято.
 
Наскоро създателят на "Игра на калмари" Хуанг Донг-хюк също посочи, че хитовата поредица ще се завърне. "Имаше толкова голям натиск, толкова много търсене и толкова много желание за втори сезон. Така че почти чувствах, че нямаме друг избор!", каза Хуанг миналата есен, припомня Variety. Тогава той потвърди, че актьорът Лий Джунг-джае ще се завърне като главния персонаж в "Игра на калмари" - Сонг Ги-хун.
 
 
 "Игра на калмари" е най-голямото телевизионно шоу на Netflix досега, базирано на изчислението на платформата, които показват, че абонатите по целия свят са гледали 1,65 милиарда часа от шоуто през първите 28 дни от пускането му. Стрийминг гигантът плати 21,4 милиона долара за създаването на първия сезон и изчисли, че сериалът ще спечели 891 милиона долара. 
 
Телевизионното шоу влезе и в историята на наградите на Гилдията на актьорите през 2022 г., като стана първият сериал, който не е на английски, и първият корейски сериал, номиниран за актьорски състав в драматичен сериал, актьор, актриса и каскадьорски екип.
 
Освен това "Игра на калмари" спечели три награди "Златен глобус", включително за най-добра телевизионна драма, а възрастният актьор Йон-су O получи трофея за поддържаща роля. Шоуто спечели и три номинации за наградите на критиката и наградата "Готъм" за пробив. 

Свързани новини

Кои са победителите на наградите "Еми"

13.09.2022

Утре излиза най-скъпият сериал

01.09.2022

Киану Рийвс ще се снима в сериал

05.08.2022

Netflix прави сериал за Дейвид Бекъм

19.07.2022

Звезден актьорски каст в "Black Mirror 6

15.07.2022