Мария Бакалова продуцира и играе във филм за дупката в Царичина

Българската звезда в Холивуд Мария Бакалова се завръща у нас, за да изпълни главна роля във филма "Триумф", съобщава БТА, като цитира специализираното издание за кино Deadline. Това е първият български филм, по който Бакалова работи след пробива си с ролята в "Борат 2", за която получи номинация за Оскар. 
 
Бакалова ще се включи в актьорския състав на "Триумф" заедно с друг български актьор с международен успех и признание Юлиан Костов ("Сянка и кост"). Двамата са и продуценти на новия филм с общата си компания.
 
Режисьори на черната комедия "Триумф" са Кристина Грозева и Петър Вълчанов, чийто филм "Бащата" с участието на Бакалова бе българският кандидат в категорията за най-добър международен филм на наградите Оскар през 2021 г., след като получи Голямата награда от кинофестивала в Карлови Вари през 2019 г.
 
Заедно с Бакалова и Костов в лентата ще се снимат водещите български актьори Юлиан Вергов и Маргита Гошева. Военната сатира е вдъхновена от действителните събития в България през 90-те години, когато след падането на комунизма екип от високопоставени военни и психолози предприемат строго секретна военна операция в селцето Царичина в търсене на мистичен извънземен артефакт, с който да променят хода на историята и България да си върне славата на велика страна.
 
"Триумф" е част от трилогията на Грозева и Вълчанов след "Урок" от 2014 г.и  "Слава" от 2016 г. 

Свързани новини

Наградите са предвестник на "Оскар"-ите

12.04.2024

Мария Бакалова с нова роля

30.11.2023

Уди Харелсън със странна семейна история

14.08.2023

Виетнам забрани "Барби"

03.07.2023

Ето кой ще се превъплъти в иконата Гунди

05.06.2023