Кевин Спейси устоя на кръстосания разпит по делото за сексуално посегателство

Кевин Спейси запази спокойствие по време на кръстосания разпит в процеса за сексуално посегателство срещу него. 
 
Актьорът многократно отхвърли твърденията, че не е казал истината, когато многократно отрече обвиненията в сексуално посегателство, отправени му от актьора Антъни Рап.
 
Рап, който в момента е на 50 години, обвинява Спейси в сексуално посегателство, датиращо от 80-те години на миналия век, когато е бил на 14 години.
 
Няколкочасовите показания на Кевин Спейси по време на кръстосания разпит от адвоката на Рап преминаха гладко, предава АП. Така не се наложи неговият адвокат да задава въпроси, след като кръстосаният разпит приключи. 
 
Рап свидетелства по-рано в процеса, който навлезе в третата си седмица. Актьорът иска обезщетение от 40 милиона долара.
 
Обръщайки се към адвоката на Антъни Рап с "господине", Кевин Спейси не изглеждаше притеснен ден след като емоционално свидетелства и изрази съжаление, че е последвал съвета да бъде "приятелски настроен и сърдечен" в отговор на твърденията на Рап през 2017 г.
 
Тогава актьорът стана първият от поредица хора, които публично обвиниха звездата от хитовия сериал "Къща от карти" в сексуални домогвания. Спейси от своя страна се извини, ако е причинил на някого неприятни емоции и си призна за първи път, че е гей. Той обаче твърдо отрече да е имал отношения с Рап. 
 
Искът е свързан с предполагаема среща между двамата мъже през 1986 г.. Тогава Антъни Рап е 14-годишен обещаващ млад актьор и получава ласкави отзиви за ролята си в театралната пиеса "Скъпоценни синове", а Кевин Спейси е на 26 години и прави пробив на Бродуей с изпълнението си в "Дългият път на деня към нощта". 
               
Рап твърди, че Спейси го е поканил на парти в апартамента си в Манхатън, където се опитал да го съблазни в спалнята, след като другите гости са си тръгнали. 
 
В интервюта и в съдебния иск той посочва, че пияният и олюляващ се Спейси го е понесъл на ръце, както младоженец носи булка, след което го положил на леглото и се е покатерил върху него. Рап казва, че бързо се е измъкнал и си е тръгнал, след което е мълчал за случилото се три десетилетия, докато кариерите и на двамата актьори са се развивали.
 
"В сърцето си не вярвах, че това се е случило", каза Кевин Спейси за реакцията си на твърденията. По думите му той е бил "ужасен" и е послушал съвета да направи публично  изявление. В него Спейси посочва, че не си спомня срещата, но ако тя се е случила, дължи "най-искрени извинения за нещо, което е било крайно неуместно пиянско поведение".
 
63-годишният Спейси признава, че се е забавлявал с Рап и неговия приятел Джон Бароуман една вечер през 1986 г., след като са го гледали на Бродуей. Актьорът обаче заяви, че ако е имал романтичен интерес, той е бил насочен към Бароуман, а не към Рап.
 
Спейси си спомня, че е танцувал с 19-годишния тогава младеж в клуб "Лаймлайт", след което ги е поканил заедно с Рап в апартамента си, за да видят кучето му. В дома му двамата с Бароуман са имали своя "игрив момент" на леглото му. 
 
В показанията си, частично представени пред съда в понеделник, Джон Бароуман свидетелства, че докато двамата със Спейси за кратко са флиртували на леглото, Антъни Рап е бил в тоалетната. 
 
"Това беше флирт и игрив момент между двама души, които бяха привлечени един от друг", каза Спейси. "Бях запленен от Джон Бароуман".
 
В понеделник Кевин Спейси свидетелства, че е сигурен, че никога не е бил насаме с Рап, и че твърдението му за случилото се в апартамента не е вярно.
 
"Знаех, че няма да имам никакъв сексуален интерес към Антъни Рап или което и да е дете. Това знаех", каза Спейси.
 
"Цялото това нещо е ужасяващо", каза още Кевин Спейси, чиято впечатляваща кариера, увенчана с две награди Оскар, беше прекъсната рязко, след обвиненията в сексуални посегателства. 

Свързани новини

Кевин Спейси е невинен

27.07.2023

Елтън Джон в защита на Кевин Спейси

17.07.2023

Кевин Спейси се изправя пред съда

28.06.2023

Кевин Спейси е невинен

21.10.2022